İŞTE YAZARLAR VE MAÇ İLE İLGİLİ YORUMLARINDAN KISA ÖZETLER


Dün akşam izlediğimiz tablo bu. Tek kelime ile onca paraya, çabaya yazık.
Ya Trabzonspor. Attığı dört golü, aldığı üç puanı bir kenara koyarsanız, öyle ahım şahım görüntü sergilemedi bordo-mavi ekip. “Daha ne olsun?” diyenler çıkabilir. Maçı kayıpsız geçmek elbette önemli. Lakin bu koşullarda daha farklı işler yapması gerekirdi. Örneğin Burak. O atıyor, attıkça takımı kazanıyor. Ama O Burak dün penaltı dahil, öyle inanılmaz pozisyonlarda, öyle akıl almaz işler yaptı ki! İki golde imzası vardı. Gününde bir Burak’ın 5 yapması hiç de anormal olmazdı.

Cemal Ersen(Milliyet)


Maçın tek olumsuz görüntüsü, hakem Yunus Yıldırım ve yardımcısının olmayan penaltıyı yaratması idi. Yıldırım, Burak'ın düşüşüne aldandı.
Trabzonspor; Orduspor, Manisaspor, Büyükşehir Belediye maçlarından sonra dün de Samsunspor'u yenerek 4 te 4 yaptı. Bu çıkışın süreceğini sanıyorum.
Hırslı ve istekli bir Trabzonspor izledik. Colman, Alanzinho, Henrique, Adrian, Burak (2) ve Olcan'ın (2) kaçırdıkları goller skorborda yansısaydı, sezonun gol rekoru kırılabilirdi.
Trabzonspor, kazanmakla kalmadı, her hafta iyi ve mücadeleci futbolunun üzerine koyduğunu da gösterdi.

Cengiz Tokgöz(Foto Maç)


Bordo-mavili ekip, rakibi karşısında ilk yarıda daha fazla olmak üzere sahanın hemen hemen yer yerini, özellikle de kanatları bu kez iyi kullandı. Sağdan Serkan o kadar olmasa da, soldan Cech Samsunspor ceza alanına öyle toplar gönderdi ki, hani denir ya, “yarı yarıya gol” gibiydiler.
Trabzonspor’da bazı özellikler netleşiyor. Burak’ın golcülüğü kadar 90 dakikaya yaydığı kuvveti; Olcan’ın takımın en büyük sıkıntısı olan adam eksiltmeyi becermesi; defansın ortasında Giray-Celustka’nın en uyumlu ikili olduğu; Aykut’un hem defans, hem de ofansta giderek yükselen form grafiği ile ülkesinden dönse bile Zokora’ya artık formayı kaptırmayacağı netleşen görüntüler.
Ancak, hedefi büyük olan takımın kaçırmaması gereken goller ile mutlak gol olabilecek şekilde basit hatalarla atılamayan paslar hala Trabzonspor için zaaf oluşturmaya devam ediyor.

Murat Taşkın(Yeni Çağ)


Trabzonspor forvetleriyle kaleci Ertuğrul arasında oynandı. Henrique, Olcan’ın ve Burak’ın golleri skoru belirlerken, atılanların iki katı net fırsatından yararlanamadı aynı oyuncular. Bu arada Burak Yılmaz 21 gol, 90’ın üzerinde şut ve 50’ye yakın isabetli şutla, Süper Lig’de efsane olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor. Mükemmel baskılı bir futbol ve farklı skorla tırmanışa devam ediyor Trabzonspor. Ancak karşısına çıkacak her rakibin de Trabzonspor’un bu kadar rahat oynayıp, bu kadar çok pozisyon bulmasına müsade etmeyeceğini de gözardı etmememiz gerekiyor!
Ahmet Ağaoğlu(Fanatik)


Neler oldu: En önemlisi; “Zor penaltı veren hakem” olarak ün yapan Yunus Yıldırım, yaklaşık 35 metreden “çok kolay” bir penaltı verdi. Bundan sonra “mutlak penaltılarda” bile tereddüt yaşar.
İkinci sarıdan Yunus Yıldırım’ın toleransıyla kurtulan Alanzinho, o fiziğiyle Fink gibi bir oyuncudan top çalıp, yoktan varettiği pozisyonla Burak’ın perdeyi açmasını sağladı. Burak, kolay pozisyonlarda saçbaş yolsa ve yoldursa da, zor pozisyonlarda 2 gol, 1 asistle galibiyetin mimarı oldu.
Aykut, geçen hafta hızını ayarlayamadığı pasta fırça yediği Burak’la arasındaki buzlar hafta içi erise de, 4. goldeki ustalık dolu pasıyla gerçek sulhu sağladı. Böyle bir maçtı işte!

Ergun Ata(Fanatik)


Teknik Direktör Şenol Güneş, zorunlu olmadıkça kadrosunu değiştirmeyeceğini bir kez daha gösterdi ve Halil, Colman gibi isimleri yine sahaya sürdü. Bu futbolcuların yerine kupa maçında oynayan Henrique ve Sercan ise kulübedeydi. Mustafa da sürpriz bir şekilde kenara alınmıştı. Belli ki bu oyuncu ne yaparsa yapsın Şenol Hoca’nın gözüne giremeyecek!
Trabzonspor taraftar desteğini arkasına alarak maça başladı. Belki iyi değildi ama pozisyon bulmakta zorlanmadı. Ne yazık ki son hamlelerdeki başarısızlıklar golü geciktirdi ama 20. dakikada Burak kendini aşan golü kaydetti. Aynı oyuncunun penaltıyı kaçırması ise şaşılacak bir şeydi.

Ergin Zihni(Günebakış)


Samsunspor taraftarlarının durup dururken yaptıkları insanı çileden çıkardı.
Ne oluyor? Amacınız ne?
Hakkınız mı iki takım arasına nifak sokmak?
Yazık ve ayıp ediyorsunuz, yaptıklarınız sadece Trabzonspor taraftarına değil, Ordu taraftarına da benzer sorunları yaşatmaktasınız. Kendinize biraz çeki düzen verin

Rahman Turan(Karadeniz Gazetesi)


Trabzonspor’un bu oyunu ve farklı skorunun sebebinin Samsunspor’un durağan ve pasif oyunundan kaynaklandığını da görmezden gelmemek gerekir.
Alanzinho’yu doğrusu beğendim. Bir futbolcuda olması gereken çift yönlü görevi en iyi şekilde iyi niyetle yapmaya çalıştı.
Özellikle hücum presteki oyun anlayışı savunmaya yönelik arkadaşlarını çok rahatlattı.
Olcan’a gelince, belki geçen haftaya nazaran biraz daha pasif göründü ancak buna rağmen neticeye dönük olarak daha etkili oyun ortaya koydu.
Nitekim attığı gol ve diğer pozisyonlardaki son asistin sahibi olması bakımından yaptığı katkılar gözümüzden kaçmadı.
Savunmada Giray artı Celutska’nın sırıtmadığı görülürken bu mayanın tutmuş olmasını umarım.

Necmi Perekli(Karadeniz Gazetesi)


Şenol Güneş, elindeki en iyi kadroyla sahaya çıktı.
Halil Henrigue değişikliğini zamanında yaptı.
Ancak Olcan’ı 10 dakika daha önce almalıydı diyeceğim.
Bu süreçte Olcan Avni Aker’de ilk golünü attı..
Afrika Kupası’na giden Zokora ise geldiğinde yedek kalabilir.
Zira Aykut dün müthiş oynadı, milimetrik paslar attı.
İlerisi için umut verdi…
Kupa maçının göze batan oyuncusu Sercan da umut vaat ediyor..
Maçın hakemi iyi bir yönetim gösterdi..Yan hakemlerle uyumu mükemmeldi..
Kendi yönetimine bile küfreden Samsun’un yaramaz çocukları “Şirinler” in hareketleri Avni Aker’de hiç şirin değildi..
Ancak o kadar maytap ve meşaleyi nasıl stada soktukları ise merak konusu oldu..
Polis Samsun taraftarını maça girerken arama yapmadı mı?
Maç boyunca Trabzon’a küfreden bu taraftarların sırf tahrik için Trabzon’a geldiklerini düşünüyorum.
Sonuçta Trabzon 3 puanı 4 golle kaptı, hedefine doğru gidiyor

Zeki Sancak(Taka Gazetesi)


Trabzonspor’un hala aşamadığı kötü tarafı da var.
Bazen kontrolü elden kaçırıyor, hakimiyet rakibe geçiyor ama yine de topa daha fazla sahip olan taraf olarak gözleniyor. Bu da orta alanda ki güç kaybından kaynaklanıyor.
Bir ara skor 1-0 iken Samsunspor gibi bir takım tehlikeli ataklar yaptı.
Bir kaza golü maçı strese sokacak.
Trabzonspor kapanan takımlara karşı pozisyon bulmakta güçlük çekiyor.
Bunu açacak şimdi Olcan Adın gibi bir oyuncusu var.
Samsunspor erken golden sonra dağılınca çok pozisyon verdi.
Şenol Güneş’in de her maçta ilk hedefi bu, erken gol bulup rakibi öne çıkarmak.
Halil Altıntop ve Colman’da düşüş var.
Ya rakip seçiyorlar ya da konsantre sorunu yaşıyorlar.
Cech ilk yarıda sol kenarı çok iyi kullandı birde topun gelişine orta yapabilse!
7 olacak bir maç 4 farklı bitti, bereket versin diyelim.

Hamza Mısır(Taka Gazetesi)