Yazarların ikinci yarı yorumu:
Hakan Ünsal: İlk yarının tersine Beşiktaş iyi başladı. Beşiktaş defansının tek kusurunda gol oldu. İyi oynarken gol yediler. Beşiktaş orta sahası Veli ile toplarlandı. Bundan sonra Beşiktaş defansı daha önde oynayacak.
Bayram Aydın: Beşiktaş ikinci yarıya daha iyi başladı. Hatta iki tane de net pozisyon buldu. İlkinde Quaresma çalım atmaya doyamayınca takımını golden etti. Fernandes'inki ise direkte patladı. Ofsayt duraklaması ve Halil'in akıl dolu golü ikinci yarı iyi oynayan Beşiktaş'ın dengesini bozdu. Trabzonspor'da 1-0'ı yeterli görmeyip yüklenince Beşiktaş kısa süreli şok yaşadı.
Yazarların ilk yarı yorumu:
Hakan Ünsal: Trabzon'un daha iyi oynama istediği içinde gözüktüğü Beşiktaş'ın da ona karşılık vermeye çalıştığı bir ilk yarı oldu. İşin mücadele tarafı daha önde olan bir maç halinde. Trabzonspor orta saha da daha etkiliydi. Beşiktaş savunması da hata yapmıyor ama çabuk çıkmak da zorlanıyorlar. Hocaların değişiklikleri skoru belirleyecek.
Ercan Saatçi: Ortada üstünlük sağlayan bir takım yok. Beşiktaş kontra ataklarla çıkarsa gole daha yakın. Her ikisinin de moral için kazanmak istemesi doğru ama savunmada hatalar yapılıyor. Quaresma ve Simoa daha etkili olursa Beşiktaş kazanmaya biraz daha yaklaşır.
Bayram Aydın: Trabzonspor istekli Beşiktaş ise temkinli. Trabzonspor gol yollarında çok beceriksiz. Tabii Burak olsa çok daha farklı olurdu. Trabzonspor daha önceki maçlara göre hem daha çok rakip sahada kaldı hem de pozisyon buldu ama becerip de atamadı. Beşiktaş da kontra atağa dayalı bir sistemle oynadı. 44. dakikada Ernst kalenin dibinde dokunabilse belki de devre arasına Beşiktaş önde girebilecekti. Trabzonspor maçı bırakmayacak gibi. Beşiktaş'ı da hafife almamak gerekir. İlk yarıda Quaresma ve Simao'yu pek fazla göremedik. İkinci yarı daha zevkli olacak.

Yazarların ilk 15 dakikayla ilgili yorumları şöyle:

Hakan Ünsal: Trabzonspor'da Serkan'ın sürüklediği maça iyi başlayan taraf Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, Zokora'nın sahanın her yerinde olmasından dolayı sıkıntı yaşıyor. Quaresma yine çok kötü. İki önemli ayağı iş yapmayınca Beşiktaş da zorlanıyor. Konuk ekibin özellikle çabuk çıkışlarını iyi yapması lazım. Trabzonspor, ilk 15 dakikada bu işi iyi yaptı. Beşiktaş ise bu konuda sıkıntı yaşıyor.

Ercan Saatçi: Trabzonspor, ilk 15 dakikada biraz daha avantajını kullanmak ister görüntüdeydi. Beşiktaş ise "Ne olursa olsun ben Beşiktaş'ım" der gibiydi. Ev sahibinin tehlikeli atakları var. Siyah-beyazlı takım, zaman zaman defansta hatalar yapıyor. Trabzonspor yükleniyor, ama Beşiktaş da her an üstünlüğü yakalabilir.
Bayram Aydın: Aslında iki takımın da fazla farkı yok. Geriye dönersek; ikisi de sezona çok büyük ümitlerle ve birçok hedeflerle başlamış, ama hep hüsran ve hayal kırıklığı olmuş. Şimdi elde ne kalmış? Üçüncü olup Avrupa'ya gidebilmek. Yani bunun adı züğürt tesellisi. İlk dakikalar itibariyle Trabzonspor, daha atak ve daha istekli. Beşiktaş ise temhinli, biraz daha sakin. "Atabilirsem bir gol atarım, ama öncelik yememekte" düşüncesinde. Burak'ın yokluığunda 10 numaralı Adrian forma giymiş. Düşünün ki milyonalrca dolar verilip bu 10 numara alınmış. Daha birinci dakika dolmadan pozisyun buluyor, ama golü atamıyor. Zaten sezon başından beri bunu hep yapıyor, yani gol yapamıyor. Dakikalar ilerledikçe Beşiktaş dengeyi kurar gibi gözükse de, Trabzonspor çok istekli ve pozisyon da buldu.