Trabzonspor’da geçtiğimiz günlerde Federasyon Başkan Vekili Ufuk Özerten ile Trazonspor Başkanı Sadri Şener arasındaki polemik, Bordo-Mavili yönetimde 'Yener krizine' neden oldumştu.
Başkan Sadri Şener'in Özerten'i federasyon başkan vekilliğini meslek haline getirdiğini söylemesinin ardından, Özterten'in Başkan Şener'in kişiliğine ve meslek yaşamına dönük açıklamaları büyük olay olmuş ve tepki toplamıştı.
Hatta bu açıklamalar arasında geçen 'Aslında tüm bunları yazmak yerine, Sadri'ye sadece Hz. Mevlana'nın 'Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye'" ve "Hatta daha da kolayı var. Hali hazırda birlikte çalıştığı Trabzonspor yönetimindeki arkadaşlarına da Ufuk Özerten'in kim olduğunu sorarsa, alacağı cevaplardan sonra son zamanlarda benle ilgili söylediklerinden utanır diye düşünüyorum" sözleri üzerine gözler Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener'e çevrilmişti. Hatta bu noktada iddialara göre Trabzonspor yönetimi tarafından Özerten'e karşı yapılan açıklamada sadece Yener'in imzası kullanılması düşünülmüş ancak Yener'in son anda bu durumdan vazgeçmesi üzerine açıklama Trabzonspor Yönetim Kurulu adı altında yayınlandı.
Başkan Sadri Şener’in, Özerten’e karşı yapılan açıklamadaki imzasını son anda çeken Genel Sekreter Hasan Yener’in istifasını istemesi ile başlayan krizde Asbaşkan Şakar, devreye girdi. Şakar’ın gerek Hasan Yener’i konu ile ilgili uyarırken, bu olayın daha fazla büyümemesi için Başkan Şener ile bir süredir görüştüğü öğrenildi. Şakar’ın yakın çevresine “sorun olabilir ancak uzlaşılmayacak bir sorun değil. Biz de gereğini yapıyoruz” dediği öğrenildi.