Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı oyuncu kuralının Ocak ayında değişmeyeceğini belirtti. Ocak'ta gelecek sezon için alınacak kararın açıklanacağını söyledi.

Yıldırım Demirören, NTVSpor'da yayınlanan '%100 Futbol' programına katıldı. Demirören, Türkiye'de günlük konuları tartışmaktan, futbolun geleceğini tartışamadıklarını söyledi.

Türkiye'de hakem kararları değil, hakemlerin tartışıldığını belirten TFF Başkanı, "Duyum aldım sözüyle, hakemlerin üzerine gidiliyor. Zekeriya Hoca, namusuna ve kişiliğine laf söylendiği için ani bir kararla görzevini bıraktı. 18 kulüp başkanı da Zekeriya Alp'in dürüstlüğünden, namusundan şüphe duymadıklarını belirtmişti. Ayrılışından çok üzüldüm. Zekeriya Hoca'yı dürüstlüğün, bir beyaz sayfanın açılmasının sembolü olarak düşünmemiz gerekiyor" dedi.

Başkan Demirören, Yusuf Namoğlu'nu MHK başkanlığına, geçmişi ve dürüstlüğü nedeniyle tercih ettiklerini belirtti.
Demirören, 'Yabancı oyuncu sayısı Ocak'ta değişecek mi?' soruszuna "Hayır" yanıtı verdi. Mevcut kuralın sezon sonuna kadar geçerli olacağının altını çizen TFF Başkanı, "Ocak ayında, gelecek sezonun yabancı kuralını açıklayacağız. Yabancı oyuncu kuralına, milli takım kriteri koyduğunuz vakit, Melo gibi değerli bir oyuncu bile Türkiye'ye gelemiyor" dedi.

Yıldırım Demirören, Haziran ayında yapılacak TFF başkanlık seçiminde aday olacağını açıkladı.
"Yapı olarak hiçbir işi yarım bırakmadım. Yapacağımız o kadar çok iş var ki, onları yapmaya devam edeceğiz. Yani aday olacağım."
TFF Başkanı, 'Yeter Yıldırım Demirören' tezahüratları için hiç rahatsız olmadığını söyledi. Çünkü yönetim olarak ne yaptıklarını bildiklerini belirtti.