"BU DAVADA TRABZONSPOR YARGILANMALIYDI"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Başbakanı tehdit ettiler. Eğer tarafsız olunsaydı, bu iddianeme Trabzonspor üzerine kurulurdu. Trabzonspor tüm siyaseti yanına çekti. Futbola siyaseti karıştırdılar. Bu davranışları bir Fenerbahçeli sergiledi mi? Bu davada Trabzonspor yargılanmalıydı, biz onlarak ilave olmalıydık" sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Bildiklerinizi anlatın. Herkes, her şeyi öğrensin" dedi.

"HAYATIM BOYUNCA BİR DAHA TRABZON'A GİTMEM"

Aziz Yıldırım'ın savunması sırasında söz alan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in avukatı, "Bu savunma hukuka aykırı fakat umarım Aziz Yıldırım, Trabzonspor maçına gider. Sayın Yıldırım dilerse, Trabzonspor ile ilgili suç duyurusunda bulunabilir" dedi. Aziz Yıldırım ise bu sözlere "Hayatım boyunca bir daha Trabzon'a gitmem diyerek cevap verdi.

Aziz Yıldırım: "Hazırlanan bu iddianameyi savcı Mehmet Berk yazmadı. İddianeme Çağlayan'da yazılıp, organize şubeye gönderildi. Eğer emniyet ve savcılık iyi bir araştırma yapsaydı; Eskişehir'e başka bir kulüp için giden şahsı bulurlardı. Organize hala bizi takip ediyor."

Aziz Yıldırım:
"Çantalarda, poşetlere paralar varmış. Neden bunların fotoğraflarını çekmediler? Çekmediler çünkü öyle çantalarda, poşetlerde paralar söz konusu değil. Biz oyuncularımız 12 milyon euro prim verdik. Eskişehir'e gönderdiğimiz paralar tamamen hayal."

Aziz Yıldırım: "Biz İlhan Cavcav'a teşvik girişimlerini söyledik, hatta bazı yazılı da gönderdik. Gençlerbirliği ile oynayacağımız maç öncesinde Cavcav'ı Trabzonspor'un faaliyetleriyle ilgili uyardık. O, bize bir şey olmaz dedi."

"HER TAPEME CEVAP VEREBİLİRİM"

- Aziz Yıldırım:
"Yapılan bu operasyon şike yalnızca Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'a yöneliktir. Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında Mahmut Boz'un adı tapelerde var. Peki neden benim maçın da adyı yok? Adam bulamadıkları için isim yazıyorlar. Her tapeme cevap verebilirim."

- Aziz Yıldırım: "Orhan Şam şike yapmış olsa; böyle bir oyuncuyu transfer eder miyiz? Tapelerde geçen 3 tarla maçla ilgili bir şey değil. Sadece bir dilek. Kurban kestirmek için Eyüp Sultan'a gidiyorduk. Eğer deplasmandaysak kurbanı Tamer Bey kestirirdi."

"GALATASARAY'IN AKSİNE..."

- Yıldırım
"Süper Lig'de futbolcular en az 1 milyon dolar kazanıyor. 5000'e maç satarlar mı? Biz ne zaman Kayseri'yi yendik, Manisa'yı yendik soruşturma başlatıldı. Galatasaray'ın aksine biz Emenike ve Sezer'i sezon sonu transfer ettik. Mehmet Topuz'u da alırken önce kulübüyle görüştük" açıklamasını yaptı.

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, savunmasına Gençlerbirliği maçı ile başladı. Yıldırım, "Sporun kendine ait kuralları vardır. Bu dava, şike davası olsa farklı konuşurduk" dedi.

- Olgun Peker'in ardından Aziz Yıldırım'ın merakla beklenen savunması başladı.

- Davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker kürsüye gelerek savunmasını yaptı.

- İddianamede ''Müşteki'' sıfatıyla yer alan Turgay Demircan, duruşmada verdiği ifadede, ''Soruşturma sürecinde emniyete çağırdılar. İki gizli tanık iş yerimin yağmalandığını söylemiş. Ben de böyle bir şey olmadığını söyledim. 'Şikayetçi misin-' dediler. Şeker hastasıyım, yakın gözlüğüm de yanımda yoktu. Bu şekilde bana imza attırdılar ve gönderdiler. Sonradan öğrendim ki söylediklerimi de yazmamışlar oraya. Bu nedenle emniyetteki ifademi kabul etmiyorum'' dedi.


Dün yapılan 11. duruşmanın ardından İlk önce salonda sessizlik hakim oldu. Bunun üzerine Mehmet Ekinci, "Savunma yapmak için sıraya giriyorsunuz. Şimdi kimse savunma yapmak istemiyor" dedi. Bunun üzerine Olgun Peker "Yarın (Cuma) savunma yapmak istiyorum" dedi. Mahkeme Başkan Ekinci ise "Yarın için kimseye söz vermedim" açıklaması yaptı. Bunun üzerine Aziz Yıldırım ise "Ben bugün yapacaktım ama bana yarım saat yetmez. Ben de yarın savunma yapacağım. Ben havaya girdiğim zaman kesmeden devam etmek isterim" dedi. Bunun üzerine tutuklu sanık Hakan Karaahmet ek savunmasını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Karaahmet tahliyesini talep etti. Karaahmet Mahkeme başkanını Oda TV davasında verdiği tahliye kararlarıyla ilgili de tebrik etti. Bunun üzerine Ekinci ise "Özel yetkili mahkemelerde tutukluluklarla ilgili böyle yanlış bir kanı var. Mahkememizin tutukluluk oranı yüzde 18'dir. Bu konuyu fazla abartmayın" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmayı yarına (Cuma) erteledi.