Yıldız oyuncular Messi ile Ronaldo'nun karşılıklı golleri skoru belirledi..


İki dev; Barcelona ile Real Madrid, La Liga'da sezonun ilk "El Clasico"sunda Camp Nou'da karşı karşıya geldi.

Zorlu mücadelenin 23. dakikasında gol perdesini açan taraf Real Madrid oldu. Benzema'nın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Portekizli yıldız Ronaldo, sol ayağıyla topu yakın köşeye yolladı ve Başkent ekibini 1-0 öne geçirdi. Ronaldo, ligdeki gol sayısını 7 yaptı.

25. dakikada Real Madrid önemli bir fırsatı kaçırdı. Khedira'nın pasında ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Benzema şutunu çekti, top yan direkten geri geldi. Pozisyonu takip eden Di Maria, meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

27. dakikada sakatlanan Alves yerini Montoya'ya bırakırken, ev sahibi Barcelona 31. dakikada eşitliği yakaladı. Real Madrid savunmasının uzaklaştıramadığı top Pepe'den sekerek Messi'nin önüne düştü, Arjantinli yıldız da altıpas civarından yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı. Messi, La Liga'daki 7. golünü kaydetti.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona ererken, 61. dakikada Barça öne geçti. Kendisine yapılan faulden doğan serbest atışı kullanan Messi, attığı mükemmel golle skoru 1'e getirdi. Arjantinli yıldızın ligdeki gol sayısı da 8'e yükseldi.

Üstünlüğü rakibine kaptıran Real, 66. dakikada skoru eşitledi. Mesut Özil'in harika ara pasına hareketlenen Ronaldo, plase bir vuruşla topu köşeden ağlara yollayarak durumu 2-2 yaptı ve La Liga'daki gol sayısını 8'e çıkardı.

Kalan bölümde Barcelona galibiyet golü için baskısını artırırken, 89. dakikada Montoya'nın güzel vuruşunda top üst direkten geri geldi. Dev mücadelede 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sezon ilk kez puan kaybeden Barcelona, 7 maç sonunda puanını 19 yaptı. Real Madrid ise puanını 11'e çıkardı.

Beraberlik sayısı 47
Bu zamana kadar lig, Avrupa kupaları, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası dahil oynanan tüm El Clasico'lar sonucunda Real Madrid'in 88, Barcelona'nın 87 galibiyeti bulunurken, 46 maç da berabere sonuçlanmıştı. 2-2'lik beraberlik sonrasında bu sayı 47'ye çıktı. La Liga'da ise Real Madrid'in 69'a karşı 64 galibiyet ile Barcelona'ya karşı üstünlüğü var.

Tito Vilanova rekor kıramadı
Barcelona'nın kazanması halinde, bu zamana kadar ligdeki ilk 7 maçını kazanan ilk teknik adam olarak Katalan kulübünün tarihine geçecek olan teknik direktör Tito Vilanova, bu rekoru kıramadı.

Mourinho'nun karnesine beraberlik eklendi
Real Madrid'in başında olduğu son 3 sezonda oynadığı toplam 13 El Clasico'dan 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi ile ayrılan Jose Mourinho, 5. kez sahadan eşitlikle ayrılmış oldu.


Barcelona: 2 - Real Madrid: 2

Stat
Camp Nou

Hakem
Delgado Ferreiro

Barcelona
Valdes, Alves (27' Montoya), Mascherano, Adriano, Alba, Xavi, Busquets, Fabregas (62' Sanchez), Pedro, Messi, Iniesta

Real Madrid
Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria (88' Essien), Mesut Özil (80' Kaka), Ronaldo, Benzema (62' Higuain)

Gol
Dk. 31 ve 61 Messi (Barcelona), Dk. 23 ve 66 Ronaldo (Real Madrid)