Mücadeleye favori olan Almanya maça hızlı başladı. İlk yarıda 39. dakikada sol tarafta topla buluşan Lahm, ceza sahasının dışından vuruşunda topu ağlarla buluştu. Almanya ilk yarıyı önde girdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında kendi sahasına kapanan Yunanistan kontra ataklarla gol aradı. 55. dakikada ise Gekas'ın attığı uzun topta sağ kanatta hareketlenen Salpingidis, topu arka direkteki Samaras'a aktardı.

Samaras vuruşu takımını beraberliğe getirdi. 60 dakikada ise sağ kanattan Boateng'in ortasında topla penaltı noktasında buluşan Khedira’nın vuruşunda Almanya 2-1 öne geçti. 68 dakikada ise Mesut Özil'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Klose penaltı noktası üzerinde kaleci Papadopoulos'un üzerinden topu ağlara gönderiyor. 74 dakikada ise Almanya Reus’un golü ile durumu 4-1 getirdi.

Sol taraftan hareketlenen Torossidis'in şutu Boateng'in eline çarpması üzerine Slovenyalı Hakem Damir Skomina penaltı noktasını gösterdi. Yunanistan'da topun başında geçen Salpingidis farkı 2'ye indirdi ve durumu 4-2 getirdi.

Çeyrek finalde Yunanistan’ı yenen Almanya, yarı finalde İngiltere - İtalya galibi ile karşılaşacak.

MERKEL DE TRİBÜNDEN İZLEDİ

Yunanistan ile oynanan zorlu karşılaşmayı Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı  Wolfgang Niersbach ve UEFA Başkanı Michel Platini birlikte izledi. Merkel'in gol sevinci ise dikkati çekti.