Bundesliga takımlarından Mainz'da forma giyen Türk asıllı oyuncu Yunus Mallı, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ni kazanmasını istediğini söyledi

Bundesliga takımlarından Mainz'da forma giyen Türk asıllı oyuncu Yunus Mallı, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ni kazanmasını istediğini söyledi

Sezon sonunda Mainz ile sözleşmesi sona erecek Mallı, hedefleri, Bundesliga'dan Süper Lig'e giden futbolcular, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde gösterdiği performans ve ulusal takım seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sezonun başında forma şansı bulamamasına karşın geçen aralık ayından bu yana ilk 11'de oynama fırsatı yakaladığını belirten Mallı, "Bu sayede özgüvenim arttı. Sezonun ikinci yarısında 6 maçta 4 gol attım ve çıkışımı sürdüreceğim" dedi.

Mallı, sezon sonunda Mainz'ın ligde kalması için çabalayacağını ve ligdeki heyecanın sezon sonuna kadar süreceğine inandığını vurguladı.

Genç futbolcu, kulübüyle sözleşmesinin sezon sonunda biteceğini hatırlatarak, "Gelecek sezon nerede oynayacağım belli değil. Bundesliga'da kendimi iyi hissediyorum. Bundesliga ve İngiltere Premier Lig dünyanın en iyileri. O yüzden burada daimi oynamak istersin. Benim asıl hedefim de bu" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEN TEKLİFLER ALDIM"
Mallı, Türkiye ve Bundesliga'dan bazı takımlardan teklifler aldığını belirterek, "Görüşmeler devam ediyor. Ailem ve menajerimle bunları değerlendireceğiz. Her şeye açığız. İstişare ederek kararımızı vereceğiz. Transfer durumum, alacağımız karara göre birkaç hafta içinde netleşecek" ifadesini kullandı.


"MİLLİ TAKIM KONUSUNDA HENÜZ KARAR VERMEDİM"
Milli düzeyde daha evvel Almanya 21 Yaş Altı Takımı'nda oynadığını hatırlatan ulusal futbolcu, Türkiye'den de kendisine ulusal olması yönünde talep geldiğini, bu konuda henüz nihai kararını vermediğini açıkladı.

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bu konuda henüz görüşmediğini belirten Mallı, "Türk yetkililer, bana daha evvel 21 yaş altı ulusal takım için çağrıda bulundu. O vakit Almanya'nın 21 Yaş Altı Milli Takımı'ndaydım. O yaşlarda Almanya'dan Türkiye'ye geçmeyi mantıklı bulmadığım için teklifi kabul etmedim. Yetkililerle ileride yine görüşmek üzere ayrıldık" ifadelerini kullandı.

"MESUT ÖZİL İLE KIYASLANMAKTAN RAHATSIZ OLMUYORUM"
Alman basınında Mesut Özil ile kıyaslanmasından rahatsız olmadığını kaydeden 23 yaşındaki futbolcu, amacının gelişerek kendi oyun tarzını oluşturmak olduğunu, misal aldığı hususi bir futbolcu bulunmadığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'i takip ettiğini belirten Mallı, "Trabzon'da Özer Hurmacı oynuyor. Onunla iyi arkadaşız. Trabzon maçlarının özetlerini izlemeye çalışıyorum. Vaktim olduğunda derbi maçlarını da izliyorum" dedi.

Süper Lig ile Bundesliga arasında tempo ve taktiksel yönünden farklılar olduğunu söyleyen Mallı, Süper Lig'i izlemekten heyecan duyduğunu ve Türk takımlarının gelecekte Avrupa arenasında daha başarılı olabileceğini vurguladı.

"İNŞALLAH BEŞİKTAŞ AVRUPA LİGİ KUPASINI ALIR"
Bundesliga'dan birçok oyuncunun Türkiye'ye gittiğini hatırlatan Mallı, "Bundesliga'dan Türkiye'ye giden oyuncular başarılı oluyor. Ligler arasındaki düzen farkı da bu konuda etkili olabilir. Mehmet Ekici Trabzon'da en mühim futbolcu. Tolgay Arslan da öyle. Olcay Şahan ulusal takım oyuncusu oldu. Hepsi de Türkiye'de çıkış yaşıyor. Onlar için seviniyorum. Almanya'da yetiştikleri için onları takip ediyorum" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde başarısını da değerlendiren Mallı, "Beşiktaş'ın Liverpool'u yendiği maçı arkadaşlarla izledim. Türk olarak sevindik. Beşiktaş'ın tur atlaması Türkiye için mühim. İnşallah birkaç tur daha atlarlar ve Avrupa Ligi kupasını alırlar" değerlendirmesini yaptı.