Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta mücadelesinde Bursaspor'a konuk olan Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın performansıyla sevinç yaşadı.

3 GOL, 4 ASİST

Trabzonspor'u 12. dakikada Bursaspor karşısında öne geçirdikten sonra ikinci golün asistine imza atan 20 yaşındaki Yusuf Yazıcı, bordo mavili ile bu sezon çıktığı 5 maçta müthiş bir skor katkısı ortaya koydu.

Yusuf Yazıcı, Kızılcabölükspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında 2 gol ve 3 asist üreterek yıldızlaşmıştı. Böylece Trabzonspor formasıyla son 5 maçta 3 gol ve 4 asiste ulaşan genç oyuncu, Ersun Yanal'ın güvenini boşa çıkarmadı.
 
Yusuf Yazıcı kimdir?

Futbola 1 Temmuz 2012 tarihinde Trabzonspor altyapısında başlayan 19 yaşındaki Yusuf Yazıcı, 29 Ocak 1997 tarihinde Trabzon'da doğdu. Trabzonspor'da sırasıyla U17, U19 ve U21 takımlarında forma giydikten sonra bu sezon as kadroya yükseldi. Erdoğdu Anadolu Lisesi ile Dünya Şampiyonu olan takımın kaptanlığını yaptı.

Bu sezon Süper Lig'de 4 maça çıkan Yusuf Yazıcı, Rizespor maçında attığı gol ile Süper Lig'in 2015-2016 sezonunda gol atan en genç oyuncu oldu.

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor forması ile Çaykur Rizespor ağlarını havalandırmayı başaran Yusuf Yazıcı, Süper Lig'in bu sezon en genç gol atan futbolcu rekorunu da kırmış oldu. 1997 doğumlu olan forvet oyuncusu 19 yıl, 3 ay, 5 gün ile 32. haftada rekoru eline geçirdi.

Yusuf Yazıcı, Rizespor mücadelesini 2 gol ve 2 asistle tamamlayarak adeta parlamıştı. Yusuf Yazıcı, ayrıca Süper Lig'de bir maçta dört gole doğrudan katkı yapan ilk oyuncu olmuştu.