Trabzonspor’un kritik son dakika transferlerinden biri olan Marc Janko’yu şimdiden derbi heyecanı sardı... Süper Lig’in 5. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe mücadelesi, Bordo-Mavililer’in golcüsü için bir ‘patlama maçı’ anlamını taşıyor. Uyum sorununu kısa sürede aşan ve idmanlardaki performansıyla alkış toplayan Avusturyalı futbolcunun bu haftaki Sivas mücadelesinde kulübede başlayıp, oyuna sonradan girmesi, Fenerbahçe sınavında ise takımın en büyük kozu olarak sahaya çıkması bekleniyor. Dört gözle bu mücadeleyi beklemeye başlayan Janko da her fırsatta takım arkadaşlarına Kadıköy atmosferi ve Fenerbahçe maçlarının önemini soruyor. Özellikle yabancı oyuncuların 1.96’lık dev santrfora, “Bu maçların önemi Türkiye’de bambaşka. Fenerbahçe derbileri ise Trabzonsporlular için bir derece daha değerli. Atacağın gol veya goller senin kredini ilk günden tavan yaptırır” telkinlerini yapıyor.

HERKES NELER YAPABİLECEĞİMİ ÇOK MERAK EDİYOR
"Trabzon oldukça ilgi çekici bir kent. Doğa ile modern hayat iç içe. İnsanlar çok sıcakkanlı, herkes dost canlısı. Bana hep kaç gol atabileceğim soruluyor. Ben de onlara Salzburg'ta bir sezonda 39 gol attığımı, istediğim pasları alırsam, Trabzonspor'da en az 30 gol atabileceğimi söylüyorum.
Bunu başarabileceğimi düşünüyorum."

Karar maç gününde

Bu arada Janko’nun performansını yakından izleyen Güneş’in Sivas maçına dair son kararını da maç günü vermesi bekleniyor. Antep deplasmanında son bölümde oyuna girip maça hareketlilik getiren golcünün rakipleri de yine her zaman olduğu gibi Vittek ve Henrique...