Yayıncı Kuruluş A Haber'in binasında gerçekleştirilen ve canlı olarak yayınlanan imza törenine, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten de katıldı.

Bir yıllığına Türkiye Kupası naklen yayın haklarının A Haber'e verilmesini öngören anlaşmanın öncesinde konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Öncelikle imza töreninin hayırlı olmasını dilerim. Geçen sene Türk futbolunda olumsuzluklar yaşandı. Türk futbolu müşteri bulamazken Turkuvaz Medya önemli katkılar sağladı.Sayın Özerten'in burada bulunmasını özellikle istedim. Çünkü bu organizasyonda onun önemli katkıları var. 81 ilin takımı bu sezon Türkiye Kupası'nda mücadele edecek. Buradaki en önemli ayrıntı amatör takımların da kupaya dahil olması. Geçen sezon 57 olan takım sayısını, bu sezon 156'ya çıkardık. Yine geçen sezon 56 olan maç sayısı bu defa 177.

Projeye önemli destek sağlayan sponsorlarımıza, kupa maçlarının İddaa programına dahil olmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'a ve Spor Toto Teşkilatı'na çok teşekkür ederim" dedi.

TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten ise, "Türkiye Kupası'nda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye Kupası'nda bu sezon 81 ilin takımlarının yer alması; sadece benim değil, federasyon olarak bir ekip çalışmasının ürünü. Bütün amacımız futbolu tabana yaymak. Yaşanan olumsuzluklar sonrası futboldan uzaklaşan insanları tekrardan futbola çekmek ve futbolun güzelliklerini konuşmak istiyoruz. Türkiye Kupası'nda bu sezon 8 tur oynanacak. 86 takımla oynanan 1. Tur maçları sonunda 43 takım 2. Tur'a çıkıyor. 2. Tur; 1. Tur'dan gelen 43 takımın yanı sıra Spor Toto 2. Lig'den 34, PTT 1. Lig'den 18 ve Spor Toto Süper Lig'den Avrupa'ya giden takımlarımızın dışındaki 13 takımımızla birlikte toplam 108 takım ile oynanacak. 2. Tur kuraları yarın çekilecek. 2. Tur maçlarını Spor Toto Süper Lig'in 5. ve 6. haftaları arasında oynatacağız" diye konuştu.

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak da, "Öncelikle Türk futboluna 'hayırlı olsun' demek istiyorum. Geçen sezon zorlu ve sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bu süreçte geçen sene Turkuvaz Medya olarak Türk futboluna katkı yapmaya çalıştık. Bu sezon da aynı katkıyı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Demirören ve Albayrak, Türkiye Kupası naklen yayın sözleşmesi metnine imza attı.

Ziraat Bankası'yla devam

Daha sonra Türkiye Kupası'na sponsor olan Ziraat Bankası ile A Haber arasında imzaların atılacağı törene geçildi. İmza öncesi konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Türkiye Kupası'na sponsor olarak destek vermekten gurur duyuyoruz" dedi. Ardından da Aydın ile Albayrak, sponsorluk anlaşmasına imza attı.

Böylece Türkiye Kupası'nın adı, yeniden Ziraat Türkiye Kupası oldu.