İlk haftayı galibiyetle kapatan 2 ekibin mücadelesinde sarı kırmızılı takımın alacağı bir zferler şampiyonluk yolunda dev bir adım niteliği taşırken, Fenerbahçe zorlu deplasmandan çıkaracağı galibiyetle son haftaki derbi öncesi ibreyi kendi lehine çevirme amacıyla sahaya çıktı. Haftalardır beklenen derbi öncesi sarı kırmızılı ekipte eksik bulunmazken, Beşiktaş maçında cezalı olan Emre de takıma tekrar döndü. Fenerbahçe'de ise hafta içi PFDK'dan 2 maç ceza alan Emre forma giymedi. Aykut Koıcaman tek değişikliği de Emre'nin yerine Selçuk'u sahaya sürdü.

Maça taraftarının da desteğiyle önde başlayan Galatasaray, oyunun hakimiyetini ele geçirirken, ilk pozisyonu da Necati ile buldu ama golcü futbolcunun vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı. İlk dakiklarda oyunu sahasında kabul eden Fenerbahçe, ilk önemli fırsatında golü buldu. 17. dakikada Alex'in pasında defansın arkasına sarkan Ziegler, Süper Lig'deki ilk golüyle takımını öne geçirmeyi başardı. Galatasaray, bu golün şokunu atlatamadan 2. golü de kalesinde görüyordu. Cristian'ın vuruşunda Muslera'nın çeldiği topu Alex, ağlara gönderecekken son anda araya giren Semih takımının 2 farklı mağlup duruma düşmesini engelleyen isim oldu.

20. dakikadan sonra daha etkili bir oyun ortaya koymaya başlayan Galatasaray, Necati ve Melo işle fırsatlar yakaladı ama Volkan yine yıldızlaşan isim oldu ve ev sahibinin devre arasına 1-0 önde girmesini sağlayan isim oldu.

İlk yarıda akılda kalan bir gelişme de Sow'un sakatlanıp yerini Bienvenu'ye bırakması oldu.

İkinci yarı Galatasaray'ın müthiş bir pozisyonuyla başladı. Emre'nin içeri çevirdiği topta Necati bomboş durumda vurdu. Ancak maçın yıldızı Volkan, kendisini geçen topa iki hamlede müdahale ederek inanılmaz bir kurtarış yaptı. Dakikalar geçtikçe artan baskısı karşısında sahasından çıkmakta zorlanan Fenerbahçe, rakibine pozisyon verse de Volkan, kalesinde devlesşti ve gole izin vermedi.

68. dakikada ise sarı kırmızılı takımın baskısı sonuç verdi. Kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan mükemmel vurdu ve Volkan'ı mağlup etmeyi başardı. Golün hemen ardından baskısını artıran Galatasaray, Aydın'la 3 fırsatı kullanamadı. Özellikle Volkan bir pozisyonda yine muhteşem bir kurtarışa imza attı.

Galatasaray'ın müthiş baskı kurduğu dakiklarda golü bulan yine Fenerbahçe oldu. 80. dakikada Bienvenu'nun pasında defansın arksında topla buluşan Stoch takımını bir kez daha öne geçirdi.

Kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, TT Arena'da çok krtik bir galibiyet alarak farkı ikiye indirdi ve tüm ibreleri kendi lehine çevirmeyi başardı.

GALATASARAY-FENERBAHÇE

STAT: Türk Telekom Arena
YAYIN: Lig TV
HAKEM:
Fırat Aydınus


GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin (Dk. 89 Sabri), Melo, Selçuk, Emre (Dk. 61 Aydın), Elmander, Necati (Dk. 78 Baros)
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Bekir, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk, Caner (Dk. 72 Özer), Alex (Dk. 72 Stoch), Sow (Dk. 40 Bienvenu)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SARI KARTLAR:
Dk. 6 Melo, Dk. 30 Caner, dk. 50 Alex, Dk. 78 Selçuk Şahin
GOLLER: Dk. 17 Ziegler, Dk. 68 Selçuk, Dk. 80 Stoch