Küçüklüğünde hangi mesleği yapmak istiyordun ve şu an istediğin mesleği yapıyormusun?

Küçüklüğümden beri tek hedefim günün birinde profesyonel bir futbolcu olmaktı ve ne mutlu ki altı yaşında sokaklarda başlayan futbol serüvenim mutluluklarla dolu bir serüven olarak devam ediyor.

Takıma çok çabuk adapte olup bizlere kendini çok sevdirdin. Futbol kariyerine Trabzonspor'da son vermek ister misin?

Buraya geldiğim ilk gün söylediğim gibi Trabzon şehri ve Trabzon insanlarının kalbimde büyük bir yeri var ve buranın kariyerimdeki son durak olmasını tüm kalbimle istiyorum.

Bizler senin Trabzonspor'a gelmenden çok memnunuz. Sen neler düşünüyorsun?

Trabzon, futbola dair duyguların çok yoğun olarak yaşandığı bir futbol kenti, bir futbolcu için ideal bir yer ve Trabzonspor kulübü tarihiyle ve geleneğiyle ülke futbolunun en önemli temsilcilerinden biri. Tüm bunları birlikte düşününce buraya gelerek çok doğru bir tercih yaptığımı bir kez daha görüyorum.

Trabzonspor bir şehir takımı olmasına rağmen Türkiye'nin her yerinde hatta Avrupa da bile çok sayıda taraftarı var. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

Taraftarlarımızın en büyük sloganı olan 'Bize Her Yer Trabzon' bu durumu yeterince iyi anlatıyor. Onlar her yerdeler ve her zaman yanımızdalar.

Biz Zokora'yı sempatik tavırlarıyla geldiği ilk günden sevdik. İleride geriye dönüp baktığında Trabzonspor ve Türkiye'nin onun kalbindeki yeri ne olur?

Takim arkadaşlarımla birlikte büyük zaferler ve kupalar kazanarak kulüp tarihinde ve Türk futbol tarihinde adimi unutulmazlar listesine yazdırmak istiyorum.

Kendini Trabzon insanına benzetiyor musun? Futbol oynarken sende de Karadeniz hırçınlığını görüyorum, kolay sinirleniyorsun

Aslına bakılırsa sakin bir insanim, kasıtlı faul yapmam, adil oyuna inanırım.

Trabzonspor'a gelmeden önce başka kulüplerden de teklif aldın mi?

Sevilla sonrası Fransa veya Almanya'ya gitme olasılığım da vardı fakat başkanımızın ve hocamızın transferim konusundaki çok olumlu yaklaşımı ve ısrarı buraya gelmemi sağladı.

Sevgili Zokora, Trabzon ve Trabzonspor hakkında neler düşünüyorsun?

Küçük bir kentin yarattığı büyük bir efsanenin parçasıyım ve bundan onur duyuyorum.

Futbolu Trabzonspor'da bırakmak ister misin? Trabzon senin için son durak mı?

Öyle olacağını umuyorum.

Şu ana kadar yaşadığın şehirler ve oynadığın kulüpler hangileri ?

Genk-Racing Genk, Saint Etienne-Saint Etienne, Londra-Tottenham, Sevilla-Sevilla.

Türkiye'ye geldiğinde hemen benimsediğin ve hiç alışamadığın şeyler neler?

Takim içindeki arkadaşlarımın ve kulüp çalışanlarımızın yardımıyla sorunsuz bir uyum dönemi geçirdim.

Senin için 61 numaralı forma bir anlam ifade ediyor mu?

Onun çok büyük bir anlamı var, o bizim sembolümüz, imzamız.

Bilbao maçından önce UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gidiş kararı açıklandığında İstanbul'da kaldığınız otelin önünde binlerce taraftar toplanmıştı. O an neler hissettin?

UEFA Avrupa Ligi yolunda çok önemli bir maçın hazırlığını yaparken Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımızı öğrenmek tarif edilmesi imkansız bir sürprizdi ve bu sürpriz gerek bizde gerek taraftarlarımızda adeta bir çılgınlık dalgası yarattı ve bu çılgınlığı birlikte doyasıya yasadık.

Koluna "Bize her yer Trabzon" dövmesi yaptıracağın doğru mu?

Söz verdim, bunu mutlaka yapacağım ve kalbime kazıdığım Trabzon'u bedenime de kazımış olacağım.