Atletico Madrid'de oynayan futbolcu Emre Belözoğlu'na Trabzonsporlu Zokora'ya karşı ırkçı söylemde bulunduğu iddiasıyla ceza davası açıldı.

SAVCI HAPİS CEZASI İSTEDİ

Savcı Emre Belezoğlu'nun 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında geçtiğimiz sezon oynanan maçta Fenerbahçeli Emre'nin maç sırasında ırkçı söylemde bulunması sebebiyle Tahkim Kurulu 3 maç ceza vermişti. Ancak ceza Emre'ye ırkçılıktan değil hakaretten verilmişti.

"PİS ZENCİ DEDİ" İDDİASI

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında geçen yıl oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Didier Zokora ve Emre Belözoğlu arasında gerginlik yaşanmıştı. Trabzonsporlu oyuncu karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamalarda Emre Belözoğlu'nun maç sırasında kendisine 'Pis zenci' dediğini iddia etmişti.

Trabzonsporlu oyuncu, maç sonrasında şunları söylemişti:

"Emre ile aramızda bir diyalog geçti. Burada özrünüze sığınarak söylüyorum. Kendisi bana 'pis zenci' diyerek hakaret etti. Bu kesinlikle kabul edebileceğim bir durum değil. Benim için daha üzücü olan şu; Sow ve Yobo ile aynı takımın formasını giyen, onlarla kader birliği yapan bir oyuncunun, bir Afrikalı oyuncuya bu şekilde hakaret etmesi çok büyük bir utanç. Kendisine herhangi bir cevap vermedim. Ama şunu çok merak ediyorum, eğer kavga çıksaydı, olay tatsız bir yere gitseydi kim bilir ne cezalar olacaktı. Kamera görüntülerinde bunlar vardır. Sanırım onlar da tespit ettiler."

EMRE DE ZOKORA'YI MAHKEMEYE VERMİŞTİ

İspanyol Atletico Madrid 'e transfer olan Futbolcu Emre Belözoğlu , avukatı Mahir Işıkay aracılığıyla Zokora'yı 'kasten yaralama' suçlamasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etmişti. Şikayetin gerekçesi ise söz konusu hakaretin yaşandığı maçın rövanşı olan Trabzonspor- Fenerbahçe maçında Zokora'nın Emre'ye attığı tekmeydi.