ZONGULDAK'ta, ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden maden işçisi 70 yaşındaki Fahrettin Karamusaoğlu'nun cenazesi, toprağa verilmek üzere Trabzon'un Tonya İlçesi'ne gönderildi.
Kırat Mahallesi Güntepe Mevkii'nde kaçak kömür ocağında dün tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte Fahrettin Karamusaoğlu mahsur kaldı. Oğlu Ahmet Karamusaoğlu ise kaçarak kurtuldu. Fahrettin Karamusaoğlu, oğlu ve çevredeki ocaklarda çalışan diğer madencilerin çabasıyla yaralı çıkarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi Asma İşletme Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonra ocaklarda çalışmaya devam eden 10 çocuk babası Fahrettin Karamusaoğlu'nun cenazesi, hastane morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Rat Mahallesi'ndeki evine götürülen Karamusaoğlu'nun cenazesi, helallik alınmasından sonra toprağa verilmek üzere Trabzon'un Tonya İlçesi'ne gönderildi.

Bu arada polisteki ilk ifadesinde ocağın kendisine ait olduğunu belirten Ahmet Karamusaoğlu'nun, daha sonra ifadesini değiştirerek ocağın buradaki göçükte ölen babası Fahrettin Karamusaoğlu'na ait olduğunu ve kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için birlikte kömür çıkardıklarını söylediği öğrenildi.