Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu dönemi son derece ani ve bir o kadar da şaşırtıcı bir şekilde son buldu ve akabinde yerine alternatifsiz ve tek seçenek olarak Mustafa Denizli'nin iş başına getirilmesi spor kamuoyunu farklı düşüncelere sevk etti.

Çünkü Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek, sözleşmesi sona eren başarılı teknik adamla daha 6 ay önce bir araya gelerek, kendisinden çok memnun olduklarını ve devam etmek istediklerini belirterek sezonu çifte kupa ile kapayan teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Birkaç başarısız sonuç alındı diye yada Umut Bulut hikayesiyle işine son verilmiş olamaz.  

Sarı-kırmızılı ekibe üç kupa kazandıran Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile bir araya gelerek kısa bir görüşme sonrası bileti kesilmesi haliyle düşündürücüdür. Başarılı çalıştırıcının Umut Bulut ile ilgili yaptığı açıklamanın bardağı taşıran son damla olduğu, bu gelişmenin ardından gönderildiği şeklinde yapılan söylentiler ise pek gerçekçi gözükmüyor.

Zira Galatasaray’ın başında 52 resmi maça çıkan Hamzaoğlu, 33 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 9 yenilgi aldı. Hamzaoğlu, yüzde 62.8’lik galibiyet yüzdesiyle Galatasaray’ın son 10 teknik direktörü arasındaki galibiyet oranı en yüksek isim oldu.

Kaldı ki; geçen sezon Galatasaray’ın 4. yıldızı takmasını sağlayan 20. Şampiyonluğu kazandıran Hamzaoğlu ile Dursun Özbek kendisinden çok memnun olduklarını ve devam etmek istedikleri belirtilerek 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. 6 ayda ne oldu da birden bire Hamzaoğlu"vizyonsuz ve yetersiz" bulundu.

Galatasaray'a bir sezonda  3 kupa kazandıran teknik adam olarak tarihe geçmesine  rağmen Hamzaoğlu'nun  vizyonsuz ve yetersiz bulunularak kısa bir görüşme sonrasında gönderilmesinin arkasında başka nedenler olduğu anlaşılıyor.

Spor kamuoyu şunu merak etmekte; G.Saray'da Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilip yerine Mustafa Denizlinin getirilmesinde de varsayılan Masonik yapımının rolümü etkin olmuştur?

Nitekim Galatasaray'da Masonik bir yapılanma olduğu eskiden beri hep söylenegelir. Bugüne kadar da bir yetkili çıkıp ta "Hayır, Galatasaray'da Masonik bir yapılanma yoktur" dediği duyulmadı. İş yaşamında birbirlerine büyük destek veren bu topluluk siyasette,sporda özellikle de bürokraside çok etkilidir..  Galatasaray Liseli olmak bürokrasi de bir yerlere gelmek için ve Galatasaray kulübünü yönetmek için önemli bir etkendir.

Mustafa Denizli mason mu değil mi?

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu'nun eften püften nedenler ile gönderilmesinin ardından adeta hazır kıta bekleyen Mustafa Denizli ile anlaşma yapıldı. Başkan Dursun Özbek’in de katılımıyla Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen törenle Mustafa Denizli kendisini 1,5 yıllığına sarı kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Oysa ki; basında "Mustafa Denizli Yahudi'mi?" diye kendisi hakkında çıkan  iddialar çok  konuşulmuş ve bu konuyla ilgili yalanlama gelmemişti.

Mustafa Denizli'nin 1987 yılından itibaren teknik direktör olarak görev yaptığı biliniyor. Süper Lig'in 4 büyük takımlarından Trabzonspor hariç Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da hocalık yapan ve şampiyonluk yaşayan tek teknik direktördür. Ancak Denizli'nin sportif başarılarına kimsenin bir şey diyeceği yoktur.

Lakin ilginç olan Sarı-kırmızılı kulüpte teknik direktör olarak Mustafa Denizli'linin tek kurtarıcı olarak görülmesidir. Mustafa Denizli adeta görünmez bir el tarafından her zaman korundu. Ne zaman büyük bir takımda antrenör koltuğu boşalsa ilk o akla geliyor bunun bir sebebi olmalı.

Mustafa Denizli 'nin Türk ta­kım­la­rı­nın vaz­ge­çil­mez ho­ca­sı haline dönüşmesinin arkasında bir gizli el mi var?

Çünkü "Dö­nüp do­la­şıp 70 ya­şı­na merdiven dayamış, cid­di sağ­lık so­run­la­rı ya­şa­mış Mus­ta­fa De­niz­li’den baş­ka ‘bü­yük fut­bol­cu bu ül­ke­de yok mu?”  diye zihinlerde haklı bir düşünce oluşuyor. 

Ayrıca bazı basın ve yayın organlarında çıkan 'Mustafa Denizli Yahudi mi'  iddiaları yalanlamadı ve  işte bu tür şeyler halkın zihninde merak uyandırıyor.

Oysa ki; Musevi yada Mason olduğunu ifade etmek suç değil ülkemizde ama hangi cemiyetlerde,kulüplerde bulunulduğunu kamuoyundan gizlemek haliyle bazı insanlarda kuşku uyandırabiliyor.