Gaziantep'te bulunan 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda sembolik olarak askere alınan engelli vatandaşlar, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yaparak terhis belgelerini aldılar.

Engelliler Haftası nedeniyle 69 engelli vatandaş askeri kıyafetlerini giyerek yanaşık dözün eğitimi için eğitim alanına çıktı. İlk olarak Türk Bayrağı ve salahlara el basan engelliler yemin etti. Tören geçişine de katılan engelliler daha sonra tekmil ve selam vermeyi öğrenerek eğitimli köpekleri izledi. Tugay Komutanlığının er ve er başları ile birlikte karavanada yemek yiyen engelliler yakınlarının meraklı bakışları arasında askerlik yaptı. Engelli askerler akşam saatlerinde ise düzenlenen terhis töreninde tezkerelerini aldı. Tezkere sırasında engelli askerlerin aileleri duygulu anlar yaşadı. Tezkerelerini 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş’ten alan engelli askerlerin verdiği selam komutanın duygulu anlar yaşamasına neden oldu. 69 askerin terhis belgelerini tek tek teslim eden Tuğgeneral Güneş, hepsini tek tek anlından öptü. Tuğgeneral’in yakın ilgisi ile karşılaşan engelli askerlerin bazısı selam verdikten sonra elini öptü. Bu sırada engelli askerlerin yakınları da duygulu anlar yaşadı. Yapılan törenin ardından engelli askerler Tuğgeneral Güneş ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende konuşan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, verilen eğitimin ardından engellilerin çakı gibi asker olduğunu belirterek, “Türk ordusunun Türk milleti ile kaynaşmasının kucaklaşması 5. Zırhlı Tugayı’nda görüyoruz. Engelli kardeşlerimiz toplumun bir parçası ve bizim hepimizin toplum olarak engelli kardeşlerimize karşı hepimizin yükümlülüklerimiz borçlarımız var. Onlar bizim birer parçamız tabiî ki öncelikle ailelere burada büyük bir sorumluluk düşüyor. Onlarda görüyorum ki bu sorumluklarını canla başla yerine getiriyorlar. Onlara öncelikle bu çocuklara güzel baktıkları için teşekkür ederim tebrik ederim. Bugün 69 engelli kardeşimiz kısa süreliğine aramıza katıldı. 5. Zırhlı Tugayda bizimle şanlı kutsal Mehmetçik elbisesini giydiler ve bizimle birlikte oldular. Görüyorum ki bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar güzel uyum sağladılar. Biz asker milletiz ordumuz ve milletimizin bir parçası ve onun ayrılmaz bir bölümü ve bu çocuklar da bizim birer parçamız. Toplum olarak onlara bir borcumuz var. Biz silahlı kuvvetler olarak Türk ordusu olarak kardeşlerimizi bir gün dahi olsa temsili askerlik yaptırmak sureti ile borcumuzun kısa çok küçük bir bölümü yerine getiriyoruz. Toplumumuz engelli vatandaşlarımıza sağladığı imkanların onların engelleri açmasına yardımcısı olmasıdır. Gaziantep’te bunun iyi örneklerini görüyorum bundan da çok mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Bu uygulamayı her yıl olduğu gibi devam ettireceğiz. Bu faaliyetten bizde çok mutlu olduk gurur duyduk sizleri sevdik arkadaşlar her zaman 5. Zırhlı Tugay olarak sizin yanınızdayız” dedi.

Engellilerin yakınları ise büyük bir mutluluk yaşadıklarını ve asker olan çocuklarının vatan görevinde de bulunduğunu söyledi.