Gaziantep’teki yeminli mali müşavirler, Sakarya Üniversitesi’nden aldığı eğitim ile Yeminli Müşavirleri Bağımsız Denetim Sertifika’larını düzenlenen törenle aldı.

Gaziantep Yeminli Mali Müşavir Odası üyelerine yönelik olarak Sakarya Üniversitesi tarafından Mart ayında yapılan bağımsız denetim eğitiminde başarılı olan Gaziantep Yeminli Mali Müşavir Odası üyeleri, sertifika almaya hak kazandı. Sertifikalar, yapılan törenle yeminli mali müşavirlere verildi.

Törende konuşan Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferit Zirek, denetim ve denetçilik ile ilgili tüm yükümlülüğün Kamu Gözetim Kurumu’na verildiğini belirterek, “Kamu Gözetim Kurumu da 26 Aralık 2012 tarihinde Bağımsız Denetim Yönetmeliği’ni yayımlamıştır. Bu yönetmeliğe göre yeminli mali müşavirler kurum tarafından öngörülen eğitim programını başarıyla tamamlamak kaydıyla başarılı olan konulardan sınav şartını sağlamış olurlar denmektedir. İşte bu gün eğitimini tamamlamış olan Gaziantep Yeminli Mali Müşavir Odası üyesi meslektaşlarım eğitim sertifikalarını aldı. Eğitim sertifikalarını da ilk alan da Gaziantep Yeminli Mali Müşavir Odası üyesi arkadaşlarımdır” dedi.

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Yrd. Doç. Hayrettin Zengin, ise “Sakarya Üniversitesi olarak, bu kanun ilk çıktığında, yeminli mali müşavirler bu eğitimi alacak, denildiğinde biz hazırlıklarımızı yapmıştık. Biz bu sürece 2 seneye yakın bir süredir hazırlanıyoruz. Yabancı üniversiteler ile girdiğimiz ilişkilerde böyle bir kurumun kurulması gerektiğini, Türkiye, Japonya ve Hindistan’da böyle bir oluşumun olması gerektiği Avrupa Birliği normları çerçevesinde biliyorduk. Bu durumla karşılaşacağımızın farkındaydık. Biz ve ortak paydaşlarımız, böyle bir kurumun olabileceğini ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğini söylemişlerdi. Biz de bu durumdan hareketle tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu belgelerin ülkemiz, sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Düzenlenen törene, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferit Zirek, Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Yrd. Doç. Hayrettin Zengin, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aslan, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Oda Başkan Yardımcısı Kemal Akıl, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Sekreteri Ali İhsan Kaya, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Koordinatör Üye Yusuf Akay ve Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu ve Yeminli Mali Müşavir Üyeleri katıldı.