Özaytaç Konfeksiyon'un toptan kot satışı mağazası protokol üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla görkemli bir törenle açıldı.

Açılış törenine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ın yanı sıra Özaytaç Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Aytaç, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, Penye ve Konfeksiyoncular Derneği (PENKON) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haskaya ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Açılıştan sonra konuşan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, kendisini aile üyelerinin yanında hissettiğini belirterek, “Bana bu hissi yaşatan buradaki değerli tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu insanlar sıdık, emin ve güvenilir insanlardır. Bu insanlar vatanı yüceltmek için çalışan, milli birlik ve beraberlik projelerine büyük destek veren, huzura, kardeşliğe hizmet eden insanlardır. Bu insanlar sadece Gaziantep’teki komşularını değil, yakın ve uzak komşularını bilen, helali, haramı bilen, üretimin ve Gaziantep destanının da anlamını bilen insanlardır. Bu insanlar çile çeken ama çile çektirmeyen, geleceğin nurlu yolunda ilerlemek için canla başla, gece gündüz demeden, cefakar ve fedakarca, güler yüzle, tatlı dille, ana, baba duası alarak hizmet eden insanlardır. Bu güzel insanlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tebrik ediyorum, takdir ediyorum, alkışlıyorum ve alkışlamaya da devam edeceğim” dedi.

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici ise, “Özaytaç Konfeksiyon’un sahibi Hayri Aytaç’a bu nazik davetinden dolayı çok teşekkür ediyorum. TÜMSİAD ekibi olarak katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hayri Bey hem TÜMSİAD’a emeği geçen bir kardeşimiz hem de PENKON’da önemli bir rol oynayan bir kardeşimizdir. Çok kısa bir sürede, hızlı bir gelişme gösterdi. Kısa bir süre önce kendisinin imalathanesini açmıştık, bugün de mağazasının açılışını yaptık. Tabi kendisi Türkiye’nin önde gelen kot imalatçısı unvanını taşıyor. Samimi duygularımla kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Özaytaç Konfeksiyonun sektör açısından gurur veren firmalardan biri olduğunu belirten PENKON Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haskaya, “Bu yıl Hayri Bey’in 2. şubesini açtı. Özaytaç Konfeksiyon, kot üretiminde şu an Türkiye’de sayılı firmalar arasındadır. İleriki yıllarda sektörümüzde bu tür firmaların Türkiye ve dünya genelinde isimlerinden bahsettireceklerini düşünüyorum. Bu gün açılışını yaptığımız Özaytaç Konfeksiyon’un Özaytaç Kot Dünyası Mağazası yetkilileri, sektörümüzde önemli bir firmamızdır. Açılan bu mağazanın kendilerine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kuruluş yıllarının 1986’da olduğunu söyleyen Özaytaç Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Aytaç, “O zamanki üretimlerimiz çok cüzi rakamlardı. Biz haftalık bin adet pantolon ile işe başladık. Biz üretimimizi her sene ikiye katlamayı başardık. Geçen sene fabrikasyon sistemine geçtik. Fabrikasyon sistemi ile günlük pantolon üretimimizi 12 bin pantolona çıkardık. Şimdi de üretimde yüzde 50 artış sağlayarak günlük 18 bin adet pantolon üretiyoruz. Bizim sektörümüz toplum tarafından tanınmıyor, bilinmiyordu. Bizler Gaziantep’te kot pantolon üretelim dedik. Bu işi yapan ilk firmayız olarak sektörümüzü nasıl daha iyi tanıtabiliriz, nasıl daha faydalı olabiliriz diye düşündük ve yeni tesisler, binalar ve açılışlar yaptık. Bizim amacımız bundan sonraki süreçte yurtdışına açılmak. Yurtdışı pazarlarında yer edinmeye çalışacağız. Bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.