Yıllar önce bir köşe yazısı yazmıştım, "Derin bir sessizliğin içerisinde, fısıltıların arasındaki bekleyiştir Trabzonspor. 'Artık şampiyon olamaz', 'tarih oldu' dedikodularının içerisinde dimdik ayaklarının üzerinde durmayı başaran bir baş kaldırıştır. Bir özlemdir bu tutku; hasrettir, dinmeyen öfkedir.
Küçük bir Anadolu şehrinin nasıl olur da koskoca İstanbul'a baş kaldırdığını anlayamayanların, tarih sayfalarını karıştırmaktan korktuğu bir gerçektir" cümleleriyle başlayan...

Oysa umutlar yeşermişti. Sezon başında tarihin en iyi kadrolarından biri kurulmuş, takımın başına da efsane golcü gelmişti. Yeşeren umutlar filizlenmeye başlamış, tam dallanıp budaklanacakken bir, 'Çakır' çıkmıştı sahneye.
Ağzında düdüğü, elinde kartlarıyla, "Ağaç yaşken eğilir" deyip budadı milyonların umutlarını, hayallerini.

Meşaleyi devraldılar 
Ardından doğasında sabırsızlık olan camia karıştı. Bir hoca gitti diğeri geldi, yönetim değişti, yeni bir heyecan dendi; ama olmadı; "Yeniden yeşermemeliydi bu filiz, tek budamayla olmaz bu iş, başka hasatlar da yapmak gerekir" dendi ve yine çıktı sahneye hakemler.
Ardı ardına verilmeyen penaltılar, ofsayttan atılan goller, 1 metre dışarıdayken pozisyonu içeride gören gözler devraldı meşaleyi.
Eee, sen de hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezonu bağladın hakem hatalarına!..
Hakem hataları kuşkusuz sağlıksız yapılanmayı, günübirlik transfer politikalarını, ekonomik çöküntüyü gölgede bırakamaz.
Ancak haksızlığın, eyyamcılığın tavan yaptığı bir noktada da bu ulu çınarın dallarının kırıldığını, savunmasız ve çaresiz bırakıldığını kimse inkar edemez.
Şimdi yeni umutlar ile yeni bir döneme yelken açma vakti…

En iyi tercih Ersun Yanal 
Kararlı bir üslup ve yerli teknik adam noktasında en iyi tercihlerden biri olan Ersun Yanal ile geleceği inşa etmek için yola çıkıldı.
Bugüne kadarki söylemler ve eylemler camiaya umut veren cinsten. Nereye dokunsanız elinizde kalan bir yapı içerisinde camianın desteği ve sabrı da bu yolculukta bordo-mavi renklerin en büyük gücü olacaktır hiç kuşkusuz… Yeter ki, kazananı düdük çalanlar belirlemesin.

HAFTANIN GÜZELLİĞİ
Trabzonspor yönetiminin teknik direktör Ersun Yanal ile anlaştıktan sonra eski başkanlar, yöneticiler, divan kurulu üyeleri ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yediği akşam yemeği, haftanın en güzel hareketiydi. En son teknik direktör Şenol Güneş’in imza attığı dönemde görünen bu birliktelik umarım bu sezona da olumlu yansır.

HAFTANIN UMUT VEREN HAREKETİ
Trabzonspor kulübünün uzun zamandır gündemde olmasına rağmen bir türlü hayata geçirilmeyen televizyon kanalı projesini, WebTV ve YoutubeChannel olarak faaliyete sokacak olması umut verici bir durum. Ligde rakip olarak görülen her takımın hatta Bursaspor ve Konyaspor’un dahi sahip olduğu bu televizyon projesi, geçte olsa yayın hayatına başlayacak. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim.