Bir kulüp düşünün ekonomik sıkıntılar nedeniyle talip olunan oyuncular gelmeye sıcak bakmıyor… Bir kulüp düşünün, kadrosundaki oyuncular kazandığı yüksek rakamlar nedeniyle gitmek istemiyor… Çok uzaklarda aramayın bu kulübü...

Bu kulübün adı Trabzonspor.

Kulüp politikası olarak son dönemde ayrılan oyuncuların çok da iyi anılarla gittiğini söylemek mümkün değil.

Bu soğuk ayrılıklar hiç kuşku yok ki Trabzonspor'un bugünkü transfer politikasının da tıkanma noktasına gelmekte önemli rol oynuyor.
Bu nedenledir ki Marko Marin ve Fatih Atik örneğinde olduğu gibi yolların ayrıldığı oyuncuların onore edilmesi Trabzonspor'un ilerleyen süreçte birçok transferde önünü açacaktır.

Belki de hiçbir kulüpte eşi benzeri olmayan bir şekilde tam 57 oyuncuyu yeni sezon öncesinde kadrosunda barındıran Trabzonspor, 40'a yakın oyuncu ile yollarını ayıracak.

Bu ayrılıkların içerisinde yıldız oyuncular da, genç oyuncular da var.

Ama en önemlisi yukarıda saydığımız etkenlerin hayata geçirilmesi. Bunu yaptığımız zaman büyük kulüp olarak geleceğinize de ışık tutarsınız…

Az hasarla atlatılmalı 

Günlerdir; Özer, Sefa, Musa ve İshak ile yolların ayrılacağı ama bir türlü ortak noktanın bulunmadığı yazılıp, çiziliyor… Yeni yapılanma açısından bakıldığında kulüp de, oyuncular da kendi cephelerinden haklı… Ancak
önemli olan Trabzonspor'un bu süreci en az hasar ile atlatması ise orta yolu bulmak, kulübün menfaatlerini gözetmek icraat makamının önceliği olması gerek.

Ne gidene 'gitme' derim, ne kalana 'kalma' derim sözü kulüplere pek uymaz. Kulüp kendi çıkarları doğrultusunda gerekirse gitmek isteyeni tutmalı, kalmak isteyeni göndermeli. Hiç kuşku yok ki geçmişin olumsuzlukları bugün nasıl bordo-mavililerin önüne engel olarak çıkıyorsa, bugün ortaya koyulacak tavır da gelecek de Trabzonspor'un transferde önünü açacaktır.

HAFTANIN GÜZEL HAREKETİ
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Orhan Kaynar Futbol Turnuvası tarihinin kampa gidecek olan spor muhabirlerinin de düşünülerek, iki kamp arasına alınması güzel bir davranıştı. Emeği geçen herkese teşekkürler. 

HAFTANIN UMUT VERENİ
Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen ile Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’ın sosyal medya üzerinden yaşanan tartışmanın ardından birlikte görüntü vermeleri, güzel bir hareketti.