Hafta boyunca yaşanan gelişmeleri 1 dakikanızı ayırarak öğrenmek ister misiniz?
24-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri sizin için derledik.
İşte nefes kesen bir haftaya geri bakış:

Türkiye haftaya acı bir haberlerle başladı. Artvin’de yaşanan sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti.
Kamuoyunun gündemini Artvin’de yaşanan sel meşgul ederken Kandil’den HDP’nin silah bırakın çağrısına yanıt geldi. Bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı teröristbaşı Cemil Bayık, tek taraflı silah bırakılmayacağını söyledi.

Salı gününün gündemi ise Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi, Duran Kalkan’ın açıklaması ve Aksaray esnafı oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu bir görüşme gerçekleştirdi. 5 saatlik zirvenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nu seçim hükümeti için görevlendirdi.
Öte yandan HDP’nin silah bırak çağrısının eskiye ait bir açıklama olduğunu belirten PKK yöneticisi Duran Kalkan ise HDP’yi sert bir dille eleştirerek silah bırakmayacaklarını açıkladı.
Günün hatta haftanın en çok konuşulan konusu ise Aksaray esnafını döven İrlandalı turist oldu. Dolaptaki suları döktüğü için 15 kişinin dövmeye çalıştığı İrlandalı turist boksör çıkınca esnaf bir güzel dayak yedi.

Çarşamba gününün konusu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni Bakanlık kabinesi için gönderdiği mektuplar oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici seçim hükümetini kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP’ye bakanlık teklif mektuplarını gönderdi. MHP ve CHP bu çağrıya olumlu yanıt vermezken, MHP’li Tuğrul Türkeş’in “evet” demesi parti içinde büyük krize neden oldu.

Perşembe günü, Argetus Araştırma’nın son yaptığı anket açıklandı. Ankette AK Parti ve CHP’nin oylarında artış gözükürken MHP ve HDP’de düşüş gözüktü.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonlarda 18 terörist öldürüldü.

Cuma günü haftanın en yoğun günü oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni bakanlık kabinesini açıkladığı listede sürpriz isimler vardı. Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun Kültür ve Turizm Bakanı olduğu yeni kabinede, HDP’li Ali Haydar Avrupa Birliği Bakanı, MHP’li Tuğrul Türkeş Başbakan Yardımcısı oldu. Öte yandan Ayşen Gürcan ilk başörtülü bakan oldu.
Vekillerinin Yüksekova’ya giremediğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın? Orada fazlalık olan validir" dedi. Demirtaş’ın bu sözü büyük tepki topladı.
Hafta sonuna 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları damga vurdu. Ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlanan Zafer Bayramı’nda Diyarbakır ve Şırnak’tan iki acı haber de geldi. Teröristler tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda 2 polis şehit oldu.

Dünya kamuoyunun gündeminde ise mülteci sorunu vardı. Ortadoğu, Afrika ve Asya’dan Avrupa’ya geçmek isteyen yüzlerce kaçak göçmen denizlerde can verdi.

Türkiye’nin yoğun gündemi içerisinde gözden kaçan detaylar da oldu. İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli, asker kıyafeti giyerek İran-Irak sınırında yer alan Kandil dağlarına çıktı. Son zamanlarda PKK ile yakın ilişki içerisinde olduğu bilinen İran’ın terör örgütü ile ne görüştüğü ise bilinmiyor. İran’dan bu hamlenin ardından Türkiye’nin Suriye’de sınırında kurmak istediği güvenli bölgeye karşı oldukları açıklaması geldi.

Mısır mahkemesi, El Cezire İngilizce televizyonunda çalışan 3 gazeteciye yanlış haber yaptıkları gerekçesiyle 3’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bulunan Hindu tapınağı yakınlarında 20’den fazla kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bombalı saldırı ile bağlantısı olduğu belirlenen 1 şüpheli yakalandı. Şahsın Türk olduğu açıklandı.


UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Atromitos’u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe gruplara yükselmeyi başardı.

UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü’nün sahibi Lionel Messi oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde grup kuraları Fransa’nın Monaco şehrinde çekildi. Temsilcimiz Galatasaray C grubunda yer aldı. Aslan’ın rakipleri ise Benfica, Atletico Madrid ve Astana oldu.

Al Ahli takımıyla anlaşan Moussa Sow, Aziz Yıldırım ile vedalaşırken gözyaşları sel oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sow’u arayarak, Türk halkının kendisini çok sevdiğini söyleyip başarılar diledi

Ekonomide ise altın ve dolardaki artışın yanı sıra petrolün varil fiyatı 44,24 dolara gerileyerek, 2009 yılının Mart ayından itibaren en düşük seviyeyi gördü. Bu düşüşte artan petrol arzı kadar Çin’in büyümesine ilişkin endişelerin yükselmesinin de etkisi var.
(ERHAN İDİZ-İHA)