GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesinde 31 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan "1. Uluslararası Karadeniz Çevre Bilimleri Kongresi", açılış töreniyle başladı.

Güre Yerleşkesi Rektörlük binası Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başak Taşeli, kongrenin amacının, çevre bilimi üzerine çalışan araştırmacılar, eğitimciler, öğrenciler, profesyoneller ve diğer grupları bilimsel bir çatı altında bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Taşeli, 22 ülkeden 225 sözlü ve 259 poster sunumu yapmak üzere 400’ü aşkın katılımcının kongrede yer aldığını vurgulayarak, özellikle su kirliliğinden iklim değişikliğine yaşanan çevresel sorunların insanları, hayvanları, doğal hayatı ve tüm dünyayı etkilediğini ve artık insanların yıkıcı etkilerine karşı çevreyi koruma adına gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise kongrenin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kongrenin ilgi çekici ve çevreyi koruma adına uyarıcı tartışmaların yapıldığı ve bilgi alışverişinin gerçekleştirileceği bir ortam sağlayacağından emin olduğunu kaydeden Coşkun, ayrıca, küresel ısınma, hava kirliliği, çölleşme, temiz su tedariki, katı atık, toprak kirliliği gibi çevresel bozulmalarda öncülük eden bir kongre olmasını hedeflediklerini söyledi.