Nevşehir’de 19 Eylül Gaziler günü etkinlikleri çerçevesinde ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı’ açıldı.
Nevşehir’de Gaziler günü dolayısıyla Şehitler Parkında düzenlenen törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Program Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve protokol üyelerinin anıta çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyon okudu.
Buradaki programın ardından ise Şehitler Parkına Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtının açılışı yapıldı. Anıtın açılışını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptı. Belediye Başkanı Ünver burada Vali Aktaş’a ve protokol üyelerine anıt hakkında bilgiler verirken hep birlikte şehitler anıtı gezildi.

"UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz tarihini asla unutmayacaklarını ve o günü kıyamete kadar unutturulmayacağını söyledi. Ünver, “O günü unutmayacağız, kıyamete kadar da unutturmayacağız. Anıtımız tarihteki kurulmuş 16 Türk devletine temsil eden 16 köşeli bir anıt. Arif Nihat Asya’nın ’Şehitler tepesi boş değil’ şiirindeki gibi şehitler tepesi oluşturduk. Milletimizin kaya gibi iradesini vurgulamak için de kaya ve taşlarla oluşturduk. Şehit ve gezilerimizin ellerini simgeleyen eller bayrağımızı tutuyor 30 metre yükselliğinde bir anıt. Her köşesine de olay gecesi yaşanan kahramanlıkları simgeleyen fotoğrafları yerleştirdik. Etrafı mermere yazılmış kahramanlık şiirleriyle çevrildi. Darbe görmemiş bir nesil yetiştirecek ama alçak hainler yüzünden bu nasip olmadı. Bundan sonra bütün darbeleri tarihe gömerek yeni sayfalarla dünyanın önder ülkelerinden biri olarak yola devam edeceğiz. Türkiye’nin önlenemez gücünün tüm mazlum ve İslam coğrafyalarına sahip çıkması bazı mihrakları rahatsız etti. Ama onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)