SAMSUN (AA) - Samsun'da 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların adını taşıyan takımların katılacağı "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Futbol Turnuvası" başladı.

Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi Sahası'nda, AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları ile Şehzadeler Taraftar Grubu öncülüğü, Canik Belediyesinin desteğiyle düzenlenen turnuvaya, şehitlerin adını taşıyan 32 takım katıldı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da, Türkiye'yi işgal etmeye kalkışanlara karşı "mesele memleket ise gerisi teferruattır" diyerek siyasi görüşü ne olursa olsun bütün görüşteki insanların ülkesine sahip çıktığı bir günü yaşadıklarını söyledi.

Vatan olmadıktan sonra siyasi görüşün bir anlam ifade etmediğine dikkati çeken Genç, "Vatan olmadıktan sonra siyasi görüş olsa ne yazar. Vatan olmadıktan sonra din bile yok. Dolayısıyla bu coğrafya, bizim için ortak paydadır. Bayrak ortak paydamızdır, millet ortak paydamızdır." dedi.

Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de yer aldığı "Şöhretler Takımı" ile "Gençler Takımı"nın gösteri maçıyla başlayan turnuvanın ilk gününde Şehit Sedat Kaplan ve Şehit Bülent Yurtseven ile Şehit Turgut Sol ve Şehit Halit Kantarcı takımları karşı karşıya geldi.

Turnuvanın açılışına, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, MHP Canik İlçe Başkanı Kemal Saral, CHP Canik İlçe Başkanı Mehmet Gülmen, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe de katıldı.