SAMSUN (AA) - Terme Gençlik Konseyi tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Turnuvası, başladı.

Belediye, Kaymakamlık ve Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün de desteklediği turnuvanın açılışını, ilçe belediye başkanları gerçekleştirdi.

Törenin ardından Samsunspor'da forma giymiş eski futbolculardan oluşan takım ile Terme Belediyesinin oluşturduğu takım, turnuvanın açılış maçında karşılaştı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da destan yazan Türk milletinin önünde bir kez daha saygıyla eğildiğini belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

Birlik ve beraberlik içinde olunduğunda yenemeyecekleri şeyin olmadığını gösterdiğini dile getiren Kul, "Hainler tarihin çöplüğünde yerini alacaklar, Ömer Halisdemir gibi kahramanlar ise bu milletin kalbinde yaşayacaktır." dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da karşılaşma da 15 Temmuz'u hiçbir şekilde unutmayacaklarını unutturmayacaklarını söyledi.

Türk milletinin tankların, kurşunların, uçakların önüne kendisini koymak suretiyle vatanını hainlere bırakmayan yüce bir millet olduğunu vurgulayan Çamyar, "O gece şehit olan 241 şehidimizi minnet ve saygıyla anarken, böyle bir organizasyonun içinde yer aldığımızdan dolayı da mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim," diye konuştu.

Yaklaşık bir ay sürecek turnuvada 25 takım, futbol, ve voleybol branşlarında mücadele edecek.