ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "O gece bütün vatandaşlarımız bayrağına, milletine ve devletine sahip çıktı. Her şeyden öte o gece biz birbirimize, haklarımıza sahip çıktık" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Kızılay Metro Sergi Salonunda, AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığınca hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Karaaslan burada yaptığı konuşmada, serginin, darbe girişimi sonrasında yaşanan acı tecrübenin fotoğraflarıyla oluşturulduğunu belirtti.

AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından fotoğrafların tüm yurtta sergilendiğini aktaran Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bugün de İl Başkanlığımız tarafından halkımızın çok yoğun ziyaret ettiği Metro Sergi Salonu'nda açtık. Bu yaşanmışlıklar gelecek nesillere aktarılsın. Bu kadar şehit verdiğimiz, bu kadar gazimizin olduğu Ankaramızda bütün yaşanmışlıkları paylaşmak istedik.

O gece bir destan yazıldı ve bu sergi destanı yazan milletimizin bir dokümantasyonu adeta. O gece bütün vatandaşlarımız bayrağına, milletine ve devletine sahip çıktı. Her şeyden öte o gece biz birbirimize, haklarımıza sahip çıktık."

Karaaslan, sergide, darbe girişiminde şehit olan Cuma Dağ'ın kayınvalidesi Fatma Çınar ile bir süre sohbet etti.

Çınar, kendi yazdığı "Sayın Cumhurbaşkanımla koyuldum yola / İtibar etmedim sağa ve sola / İnanın yollarda vermedim mola / Yürü Cumhur Reisim uğurlar ola" dizelerini okudu.

Sergi açılışına, bazı AK Parti Ankara milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatlarından yöneticiler katıldı.