Malatya’nın Battalgazi ilçesinde Göztepe Mahalle Muhtarı Bilal Yerli, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi yaşadıklarının etkisinden çıkamadığı için nöbet tutmaya devam ediyor.
Mahalle Muhtarı Bilal Yerli, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi haberini alır almaz kendini dışarı atarak, kalkışmanın yaşandığı 2. Ordu Karargahı önünde darbe nöbeti tutmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sokaklarınıza, mahallelerinize sahip çıkın’ çağrısından sonra nöbete çıkan Muhtar Yerli, muhtarlığını yaptığı mahallerde de halkı bilinçlendirme görevine soyundu.
Ancak Muhtar Yerli, 15 Temmuz’un üzerinden 4 ay geçmesine rağmen hala nöbet tutmaya devam ediyor. Gece geç saatlere kadar sokaklarda nöbet tutan Bilal Yerli, herhangi bir asayiş olayı durumunda emniyet ekiplerine haber veriyor.
İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un hain bir darbe girişimi olduğunu söyleyen Bilal Yerli, “Su uyur düşman uyumaz” diyerek, tehlikenin tam olarak geçmediği konusunda vatandaşı uyarıyor.

“BİR ANDA GÖZÜMÜ 2. ORDU’NUN ORADA AÇTIM”
Darbe psikolojisini hala üzerinden atamadığını ifade eden Yerli, “O gece haberi alır almaz kendimi nasıl dışarı atmışım onun bile farkında değildim. Bir anda gözümü 2. Ordu’nun orada açtım. Hakikaten Allah güç kuvvet veriyor. Bir anda her şey bitiyor. Vatan, millet ve bayrak başka bir şey yok” dedi.

“HER GECE NÖBET TUTUYORUM”
Yerli, darbe gecesi yaşadıklarından dolayı psikolojisinin bozulduğunu belirterek, “O geceden sonra psikolojim bozuldu. Geceleri uykumuz gelmiyor. Yani her akşam diyebilirim çıkıyorum mahallelerde nöbet tutuyorum. Her gece nöbet tutuyorum. Herhangi bir sıkıntı var mı, bir hareketlilik var mı, olduğu vakit de bunu hemen emniyet güçlerimize bildirmek için nöbet tutuyorum. Uyku yok, her gece çıkıyorum” diye konuştu.

“BİZİM BİZDEN BAŞKA KİMSEMİZ YOK”
Sokak sokak gezip herhangi bir hareketlilik tespit ettiği anda emniyete bilgi aktardığını kaydeden mahalle muhtarı Bilal Yerli, “Bu duyarlılığı her vatandaşımızın göstermesi gerekiyor. Çünkü ülke bizim, vatan bizim. Gün birlik ve beraberlik zamanı. Bugün Avrupa’da bize yapılanları herkes biliyor. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Buradan bütün muhtarlara söylüyorum; herkes kendi mahallesinde sokaklarına sahip çıksın” ifadelerini kullandı.
“Su uyur düşman uyumaz” diyerek, vatandaşları her türlü tehlike karşısında dikkatli olmaları konusunda uyaran Yerli, “Darbe kalkışması beklenebilir, herhangi bir hareketlilik olabilir. Veya başka yönlü bir tehdit olabilir. ‘Su uyur düşman uyumaz’ derler ya, bizim son nefesimizi verene kadar o düşmana aman vermeyeceğimizi bütün herkesin bilmesini istiyorum” dedi.

“ALLAH RAZI OLSUN KENDİSİNDEN”
Göztepe Mahallesi sakini Veysel Aydemir ise muhtarları Bilal Yerli’yi geceleri sokakta gördüğünü ve artık bu duruma alıştığını söyleyerek, “Ben aşağı yukarı 38 yıldır burada oturuyorum. Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Geceleri bazen balkona çıktığımda muhtarı görüyorum. Buralarda dolaşıyor. Bir nevi bekçilik yapıyor. Allah razı olsun kendisinden” diye konuştu.
Göztepe Mahallesi’nde ayakkabı tamirciliği işiyle uğraşan Abdulvahap Dağ ise yaptığı açıklamada muhtarları Bilal Yerli’yi sık sık kendi mahallelerinde geceleri gezerken gördüğünü ve bunun çok güzel bir şey olduğunu ifade etti.
(İHA)