SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili "Ulusal ve Uluslararası Medya Boyutuyla 15 Temmuz" konferansı düzenleneceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, milli iradeyi hiçe sayarak siyasi otoriteyi ortadan kaldırmak, yönetime el koymak ve ülkeyi parçalamak isteyen Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz gecesi başlattığı darbe kalkışmasının milletin meydanlara inmesiyle sonuçsuz kaldığı hatırlatıldı.

Çok sayıda vatandaşın demokrasi şehidi ve gazisi olduğu gecede ulusal medya kuruluşlarının yayınlarıyla darbe girişimini önlemede önemli rol oynadığı, uluslararası medyanın ise Türkiye'den değil, FETÖ'den yana tavır aldığı belirtilen açıklamada, moderatörlüğünü gazeteci yazar Süleyman Özışık'ın yapacağı Ulusal ve Uluslararası Medya Boyutuyla 15 Temmuz konferansına gazeteci yazar Nevzat Çiçek, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve İnternethaber.com Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın konuşmacı olarak katılacağı ifade edildi.

15 Temmuz Şehitler Parkı Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda yapılacak konferans, 21 Kasım Pazartesi günü saat 19.00'da başlayacak.