AMASYA (AA) - FETÖ'nün darbe girişimine Ankara'da engel olmak isterken şehit olan Ümit Çoban'ın ismi, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde ailesinin evinin bulunduğu sokağa verildi.

Gümüşhacıköy Belediye Meclisi, FETÖ'nün darbe girişimine direnmek üzere arkadaşları ile gittiği Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbecilerin açtığı ateşle şehit olan Çoban'ın adının babaevinin bulunduğu sokağa verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda "Polis Lojmanları Sokağı"nın ismi, "Şehit Ümit Çoban Sokağı" olarak değiştirildi.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da cumhuriyete ve demokrasiye yapılan darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden hemşehrileri Ümit Çoban'ın ismini, ailesinin ikamet ettiği sokağa verdiklerini söyledi.

Darbe girişimini ve terörü lanetleyen Özyol, "Terör nereden gelirse gelsin, darbe girişimi nereden gelirse gelsin, bunun karşısındayız. Demokrasimize, cumhuriyetimize, memleketimize, ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza ve Atatürk'ümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

- "Şehit ailesi olmak, her ana babaya nasip olmaz"

Anne Arife Çoban ise bir oğlunu şehit verdiğini, vatan için gerekirse diğer oğlunun da şehit olacağını vurguladı.

Oğlunun kendisini şehit annesi yaptığını belirten Çoban, şunları aktardı:

"Çocuğumun ismini sokağımıza vermişler. Her geçtiğimizde duygulanıyorum, üzülüyorum fakat oğlumla da gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız sağ olsun, bizlerle ilgileniyorlar. Şehit ailesi olmak, her ana babaya nasip olmaz. Ne kadar üzülsem de Allah'ımın oğluma nasip ettiğini unvanla gurur duyuyorum. Bir oğlum, bir de erkek torunum var. Vatanıma onlar da feda olsun. Biz bugün onların sayesinde rahat oturuyoruz."

Baba Arif Çoban da darbe girişimine karşı çıkan oğluyla gurur duyduklarını dile getirdi.

Gümüşhacıköy Belediyesinin yaşadıkları sokağa oğlunun ismini verdiğini dile getiren Çoban, şunları kaydetti:

"Oğlumun ismi artık bu sokakta yaşayacak. Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Çocuğum vatanını, milletini seven bir delikanlıydı. Herkesi, insanları çok severdi. Çocuğum vatanını, milletini çok sevdiği için, bir an önce askere gitmek amacıyla yaşını büyüttü. 15 Temmuz'da da vatanı için şehit düştü. Allah şehadetini kabul etsin."