Marmara depreminin 18. yıl dönümünde, depremin merkez üssü olan Gölcük’te hayatını kaybedenler deprem şehitleri yakınları tarafından göz yaşları ile anıldı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 17 Ağustos 1999’da saat 03.02’de meydana gelen ve 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybedenler, mezarlıklara akın etti.Gölcük Saraylı Mahallesi’ndeki 17 Ağustos Mezarlığı’na sabahın erken saatlerinde gelenler, 18 yıl önceki depremde kaybettikleri yakınlarının mezarlarına ziyarette bulundu. 18 yıl geçmesne rağmen hala acılar ilk günkü gibi taze.

Depremde yakınlarını kaybeden Salih Kasapoğlu, "Annemi kız kardeşimi, komşularımı kaybettim. Biz Derince’de oturuyorduk düğünümüz vardı. O gece oldu. Sabahına telefonlarda kesildi. O gün bu gündür yaralıyız. Ben ailemden 25 kişiyi kaybettim. Sanki daha yeni olmuş gibi içimiz yaralı" dedi.

Depremde eşi ile torununu kaybeden Sevim Köseoğlu, "3 gün sonra eşimi enkazdan çıkarttık. 3 gün ne yaşadığımı anlatamam. Bu günde aynı acıyı yaşıyorum. Allah bir daha göstermesin. Ölenlere rahmet eylesin. Allah burada yatanların ailelerine sabır versin" ifadelerini kullandı.

Deprem gecesi oğlunu ve eşini kaybeden Cemile Önder ise 27 yaşında öğretmen oğlumu kaybettim depremde. Beyimi kaybettim. Yaşıyorum mecbur. Hayat devam ediyor. Deprem gecesi oturduk saat bire kadar. Ben yattım. Yavrum yatmadı. Erzincan’a gidecekti. Orada yedek Astsubaylık yapıyordu. Anne oturalım dedi. Eşim yattı. O anda saat 3 ’de bir sallantı oldu ve kalktık. 5 gün sonra çocuğum 4 gün sonra beyim enkaz altından çıktı. Bir gece de ben kalmıştım" dedi.

(Uğur Konuk - Cihan Atik/İHA)