Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Türkiye Gençlik Teşkilatı’(TGT) organizasyonu, İlçe Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen "O Hepimizin Peygamberi" adlı programın onur konuğu 2. Abdulhamit’in torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu oldu.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Osmanlı Padişahlarından 2. Abdulhamit’in torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu onu konuğu olarak katıldı. "O Hepimizin Peygamberi" programına yoğun ilgi nedeniyle, ikinci salon ve bahçeye sinevizyon sitemi kuruldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı.
Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar programda yaptığı konuşmada, Peygamberimizin ’Ben dedem Hz. İbrahim’in duası, Hz. İsa’nın müjdesi ve annem Fatıma’nın rüyasıyım’ dediğini ifade ederek, "Peygamberimizi (SAV) anmaya, O’nu anlamaya geldik. O’na aşkımızı tazelemek için geldik. O pınarlardan içmeye geldik" dedi. Peygamberimiz’in her insan, her mü’min ve her Müslüman için bir örnek olduğunu vurgulayan Müftü Yaşar, "O, dünyaya geldiğinde, dünya karanlıklar içerisindeydi. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa bir günei gibi doğdu, Karanlıkları aydınlattı. Cahiliye adetlerini yıkarak yerle bir etti. O, Veda Hutbesi’nde ‘Ey insanlar. Rabbimiz birdir. Arabın, Arab olmayana bir üstünlüğü yoktur. Kırmızı tenlinin siyah tenliye, siyah tenlinin bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır’ buyuruyor" diye konuştu.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da konuşmasında 1444 yıl önce yer yüzünü şereflendiren güzel Peygamberimizin getirdiği güzellikleri yaşamazsak birlikte yaşamak anlayışının kalmayacağını kaydetti.

DİZİLERLE İLGİLİ SORULARA YANIT
Osmanlı Padişahlarından 2.Abdulhamit’in torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu ise konuşmasında bir süre önce kendisine Osmanlı padişahlarını anlatan diziler hakkında soru sorulduğunu belirterek, "Dedemiz, dedemiz diyorum, bizler kandan sizler de candan torunlarısınız. Öncelikle onu söyleyeyim. Onlara dedim ki, ‘Bizim dedelerimiz, kafa çekerek değil, besmele çekerek, nara atarak bu ülkeyi yönetti’ şeklinde konuştu. Manavgat’ta olmaktan çok mutlu olduğunu kaydeden Osmanoğlu, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu’ya, TGT Başkanı Hakan Polat ve diğer yetkililere teşekkür etti.
Programda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve etkinliğe katkı sağlayanlara plaket verilirken, etkinlikte, çocuk korosu ve sanatçılar ilahiler söyledi, sema gösterisi sunuldu.
(İHA)