ORDU (AA) - Ordu'da hava sıcaklığının düşmesiyle Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'na mevsimin ilk karı düştü.

Kar yağışıyla birlikte 2 bin rakımlı yayla beyaza büründü.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine, Çambaşı Yaylası'na mevsimin ilk karının yağdığını belirterek, "Bu yıl geçen seneye oranla biraz daha erken kar yağdı. Hava sıcaklığının düşmesi sonucu yayla beyaza büründü." dedi.

Çambaşı Yaylası'na kar yağdığını duyan vatandaşların bölgeye gelerek fotoğraf çektiğini anlatan Kaya, kar yağışının özellikle obalarda etkili olduğunu söyledi.

Kaya, kar yağışının Çambaşı Yaylası'nı bir anda hareketlendirdiğini kaydederek, "Bu da vatandaşlarımızın karı ne kadar özlediğinin bir işaretidir. Kar yağdığını duyan yaylaya akın etti. İnşallah bu sene Çambaşı Yaylası kış turizmi adına önemli merkezlerden biri olacak. Özellikle kayak tesisinin hizmet vermeye başlayacak olması Çambaşı Yaylası'nı oldukça hareketlendirecek." diye konuştu.

Kar yağmasına rağmen besicilerin yaylalardan henüz dönmeye başlamadığını dile getiren Kaya, "Daha önümüzde pastırma sıcakları olacak. En azından böyle tahmin ediyoruz. Dolayısıyla besiciler şimdi dönmeyi planlamıyor ancak bir ay sonra besiciler dönüş için plan yapmaya başlar. Şimdilik geri dönen besici ya da yaylacı bulunmamakta." ifadelerini kullandı.