GİRESUN (AA) - Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek, "20. Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali" yapılacağını söyledi.

Köçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörede kullanılan Kuşdilinin, Türkiye ve bölgeleri için kaybedilmemesi gereken bir kültür olduğunu belirtti.

Festivalin startının, 21 Temmuz Cuma günü Giresun merkezde yapılacak etkinlikle verileceğini, 23 Temmuz Pazar günü ise Kuşköy köyünde ana programın gerçekleştirileceğini aktaran Köçek,"Kuşdili Kültürü ve Festivali, Giresun için büyük bir önem arz eden en önemli kültürel değeridir. Bu nedenle bu kültürü yaşatmak ve tanıtmak için dernek olarak yıllardır kuşdili festivali yapmaktayız. Kuşdili kültürünü gelecek nesillere aktarmak bizim ve hepimizin görevidir." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının Kuşdilini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu ifade eden Köçek, şunları kaydetti:

"Yöre halkının ezelden beridir kullandığı ıslıklı konuşma dili olarak bilinen Kuşdilini tüm dünyaya tanıtmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Kuşdilinin yöremiz tanıtımında son derece önemli bir katkı sağlayacağına inancımız tamdır."