Ege Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili dava başladı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, davaya 200 avukatla müdahil olacaklarını söyledi.
EÜ Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim gören ülkücü grup ile karşıt görüşlü grup arasında 20 Şubat 2015 tarihinde yaşanan bıçaklı sopalı kavgada hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fırat Çakıroğlu’nun duruşması başladı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde biri tutuklu 32 sanığın hakim karşısına çıktığı duruşmaya MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya ile birlikte katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, duruşma öncesi yaptığı açıklamada davaya 200 avukatla müdahil olacaklarını söyledi.
Davaya sahip çıktıklarını, bu davanın sonuna kadar takipçisi olduklarını haykırmak için bugün burada olduklarını söyleyen Kılavuz, “Kardeşimizin Ege Üniversitesi’nde öğrenim görürken şehadet şerbeti içeceğinin oradaki PKK yapılanması sebebiyle hadiseleri yakından görmekteydik. Bugün Türkiye’deki üniversiteler eğitim yuvasından ziyade PKK yuvası haline gelmiştir. Bunlardan bir tanesi de Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’dir. Edebiyat Fakültesi’nde PKK’lı canavarlar, eğitim-öğretim hayatını tamamlamak üzere gelen arkadaşlarımıza kimlik kontrolü yapacak kadar cesareti nereden buluyor?” dedi.

“ÜNİVERSİTE Mİ PKK KAMPI MI?”
Çakıroğlu’nun hayata veda ettiği Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde PKK’lılar tarafından çadırların kurulduğunu öne süren Kılavuz, “O çadırların içerisine silahların sokulduğunu biliyoruz. PKK’lıların afişlerinin ulu orta asıldığını görmekteyiz. Burası Ege Üniversitesi’nin Edebiyat Fakültesi midir yoksa PKK’nın Zaho’daki, Kandil’deki kampı mıdır?” diye konuştu.
Ege Üniversitesi’ni ziyaret ettiği zaman dehşete kapıldığını söyleyen Kılavuz, “Sözde öğrenci, özde PKK’lı olanlar kendi cephaneliğini hazırlamışlar. Sözde kantin olan yeri eylem noktası olarak adres belirlemişler, okulun yetkileriyle birlikte hareket edecek alanı sağlamışlar” ifadelerini kullandı.

“200 AVUKATLA GELDİK”
“Fırat Çakıroğlu kardeşimizin, yiğidimizin, şehidimizin hakkını sonuna kadar arayacağız” diyen Kılavuz, “Bu meselenin hesabını elbette soracağız. Kimse sanmasın ki bu mesele geçici bir mesele olarak unutulup gidecek. Asla bu meselenin arkasını bırakmayacağız. Suçlular en ağır şekilde cezasını çekecek. Bugün 200 avukatımızla duruşmaya geldik. Bu avukatların dışında duruşmaya katılacak olan tüm ülkücü kardeşlerimiz sakin bir şekilde bize yakışan tavırla burada bulunacak” dedi.
(İHA)