BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi boksta temsil edecek Onur ve Önder Şipal kardeşlere, yayımladığı mesajla başarı diledi.

Ustaoğlu, mesajında, ülkemizin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, Bayburt'un yetiştirdiği iki yiğit evladı Onur ve Önder Şipal kardeşlerin elde edeceği başarılarla bu geçiş sürecine büyük bir moral desteği vereceklerini bildirdi.

Bayburt'ta yetişen iki milli sporcunun geçmiş yıllarda hemşehrilerine ve Türk halkına büyük gururlar yaşattığını anımsatan Ustaoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Devletimiz ve milletimizin birliği, beraberliği ve selameti için kenetlenen kadirşinas milletimize Bayburt’umuzun yetiştirdiği kıymetli kardeşlerim Onur ve Önder Şipal, Rio Oyunları’nda elde edecekleri başarılarla inanıyorum ki en güzel hediyeyi vereceklerdir. Güzel haberler almayı bekleyen ülkemiz ve milletimiz sizlerden gelecek mutlu haberlerle birlikte gösterdiği dayanışma ruhunu daha da yükseklere taşıyacak ve sizlerin Rio’dan yeni zaferlerle dönüşünüzü gözleyecektir. Boksta ilk kez bir ağabey-kardeşin ülkemizi olimpiyatlarda beraber temsil edecek olmasının bize yaşattığı gurur nedeniyle de Onur ve Önder Şipal kardeşlerimi tebrik ediyor ve Boks Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar hocamız olmak üzere tüm sporcularımıza çıkacakları müsabakalarda ülkemiz, milletimiz ve memleketimiz adına başarılar diliyorum."