BARTIN (AA) - Türkiye Haber Kameramanları Derneğince (THKD) düzenlenen 21. Zoom Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüleri Yarışması'nda finalistler belirlendi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde düzenlenen jüri değerlendirme toplantısında, 5 ülkeden gönderilen Türkiye ve dünya gündemine damgasını vuran 93 görüntü izlenerek oylandı.

Yarışma jürisinde, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, NTV program sunucusu Oğuz Haksever, THKD Onursal Başkanı Talay Ulusu, Anadolu Ajansı Görüntülü Haberler Editör Yardımcısı Mehmet Rıza Marufoğlu, TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanlığı Haber Müdürü İlhan Atasoy, THKD Başkanı Aytekin Polatel, Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzarslan, THKD Başkan Yardımcısı Ümit Yalman, THKD İstanbul Temsilcisi Tuncay Altun, program yapımcısı Ertürk Yöndem, yapımcılar Ferhat Yalçıner ve Himmet Polatel, Kanal A sunucusu Mustafa Ustanıl, muhabirler Özlem Aktan ve Murat Karataş ile kameramanlar Yıldıray Çınar, Murat Akar, Özay Erat, İsmail Özmeral, Oktay Uçar, Çetin Demirer, Yalçın Gökçebay ve Ali Berber yer aldı.

Yaklaşık 10 saat süren değerlendirme toplantısı sonucunda jüri, "yılın haber görüntüsü", "serbest haber" ve "en iyi özel haber" kategorilerinde 13 haber görüntüsünü finale kalmaya değer buldu.

Finale kalan görüntülerin rumuzları şöyle:

Yılın haber görüntüsü: Mameki, Düşürülen Rus Uçağı, Tahir Elçi Olayı, Filistinli Kızın Direnişi, Barış Karanfillerine Atılan Tekme

En iyi özel haber: Umudun Çocuk Yolculuğu, Koyunlara Abs, Deaş Teröründen Kaçış, Çığlık

Serbest haber: Demir Yolu, Basın Susturulamaz, Merkel, Dede.

Jüri, "en iyi röportaj" ve "en iyi spor haberi" dallarında ise dereceye girenleri belirledi. Jüri, röportaj haber ve spor haber kategorilerinde Kağıtçı, Türk Yıldızı, Correspondent, Şampiyonluk Kutlaması ve Yarışta Yenilen Oyuncu rumuzlu haber görüntülerini ödüle değer buldu.

Ulusal ve uluslararası medya çalışanları, 15 Şubat'tan itibaren, finale kalan haber görüntüleri mail adreslerine gönderilecek şifre ile www.zoomoylama.com adresinden oylayabilecek.