SİNOP (AA) – CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmenlerle bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen etkinliğe, Karadeniz'in yanı sıra CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, partililer ve emekli öğretmenler katıldı.

Karadeniz, burada, yaptığı konuşmada, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu anımsatarak, öğretmenlerin toplumun aynası olduklarını söyledi.

Öğretmenlerin, barışın, kardeşliğin, insan hakları ve demokrasinin pekiştirilmesi için uğraşan eğitim emekçileri olduğuna dikkati çeken Karadeniz, gelecek kuşaklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, toplumun aydınlık ve çağdaş yüzüdür. Bizler sizin öğrencileriniz olarak sizlerin verdiği emeği boşa çıkarmayacağız. Bu uğurda emek vermiş bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." dedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ise öğretmenlerin en zor şartlarda dahi fedakarlıkların en büyüğünü gösterdiğini vurguladı.

Ülkenin her köşesinde gençlere aydınlık vesilesi olan öğretmenlere büyük saygı duyduklarını dile getiren Basmacı, "Dün sergiledikleri gayretlerle bizleri Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirdiği gibi, bugün de ülkemizin geleceğine yön verecek genç kuşakları yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimiz, her daim baş tacı yapılmayı fazlasıyla hak etmektedir." diye konuştu.