TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde, ilkokuldan 1988 yılında mezun olan bir grup arkadaş, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek sınıf öğretmenlerini ziyaret etti.

Erbaa Hakimiyet-i Milliye İlkokulu 5/B sınıfından mezun olan arkadaşlar, 1995 yılında emekli olan ilkokul öğretmenleri Yusuf Coşkun'u (65) evine gitti. Öğrencilerini kapıda karşılayan Coşkun, duygusal anlar yaşadı.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "1987-1988 eğitim döneminde mezun ettiğim öğrencilerimden Mahmut Çetinkaya, Mustafa Levent Okyar ve Yavuz Tok bir araya  gelerek bu organizasyonu tertiplemişler. Beni de çok mutlu ettiler. Burada benim bahçemde buluştuk, çok mutlu oldum, çok sevindim, çok duygulandım. Katılamayanlarla da görüntülü telefonla konuştum hatta Arzu diye bir öğrencim vardı konuşurken ağladı" dedi. 

Öğrencilerinden bazıları ile bayramlarda görüştüğünü dile getiren Coşkun, toplu olarak ilk defa böyle bir organizasyonun gerçekleştiğini söyledi.

Coşkun'un öğrencilerinden Mahmut Çetinkaya (35) ise bu fikrin ilk olarak sosyal medyada kendisinin de bulunduğu sınıf fotoğrafını görmesiyle aklına geldiğini ifade etti.

Çetinkaya, sınıf listesini okul arşivinden bularak arkadaşlarına ulaştığını belirterek, "Daha sonra arkadaşlarla sosyal medyada bir grup kurduk ve böyle bir etkinlik yapacağımızı söyledik. Gün belirleyerek arkadaşlarımı öğretmenimizin çiftlik evine davet ettik ve bir araya geldik" dedi.