RİZE (AA) - Çayeli ilçesinde esnaflık yapan Sabettin Hatipoğlu, 1987 yılında kendisine, bu yıl ise oğluna öğretmenlik yapan Emire Pehlivanlar'ı sınıfında ziyaret etti.

Öğretmenine çiçek takdim eden Sabettin Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1987 yılında eğitim gördüğü 9 Mart İlköğretim Okulu'ndaki öğretmeni Emire Pehlivanlar'ın, bu yıl Yamantürk İlkokulunda birinci sınıfa başlayan oğlu Osman Taner'in de öğretmeni olduğunu söyledi.

"Öğretmenler Günü" dolayısıyla Pehlivanlar'a sürpriz ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Hatipoğlu, "Böyle birşey herkese nasip olmaz. Hem beni hem de oğlumu okutan öğretmenimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ders sırasında sınıfa giren eski öğrencisini karşısında görünce duygulanan Pehlivanlar ise 1982 yılında mezun olduktan sonra ilk görev yerim Şanlıurfa'da öğretmenliğe başladığını anlatarak, "Orada 2 yıl çalıştıktan sonra Çayeli'nin Beyazsı köyündeki ilköğretim okulunda 5 yıl öğretmenlik yaptım. Oradan 9 Mart İlköğretim Okuluna atandım" diye konuştu.

Öğrencisi Sabettin Hatipoğlu'nu 4 yıl okuttuğunu dile getiren Pehlivan, "Benim için çok gurur verici bir durum. O sınıfta yetiştirdiğim çok iyi öğrencilerim var. Her zaman beni arıyorlar. Şimdi de Sabettin Hatipoğlu'nun çocuğunu okutuyorum. Bundan dolayı da çok mutluyum. İnşallah bu sınıfı bitirebilirim. Allah nasip ederse bitirmeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.