SAMSUN (AA) - İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, ''28 Şubat'ta aslında ne oldu'' söyleşisi düzenlendi.

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Sözcüsü Leyla Şahin Usta, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide 28 Şubat'ın "millete ayar verme" süreci olduğunu belirtti.

Bu sürecin darbe olduğunu vurgulayan Usta, binlerce üniversite öğrencisi ve kamu çalışanının büyük acılar yaşadığını söyledi.

O dönemde 15 Temmuz'daki darbe girişimi gibi halkın üzerine bombalar atılmadığını, insanların öldürülmediğini anlatan Usta, ''O süreçte insanlarımızın üzerine bombalar atılmadı, silahlar doğrultulmadı ancak 28 Şubat'ta binlerce insanın geleceği karartıldı." diye konuştu.

Türkiye'de inanan insanların 2007 yılına kadar başörtüsü sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Usta, 2011 yılından sonra başörtülülerin rahat nefes aldığını kaydetti.

Usta, 28 Şubat'ta birilerinin verdiği ayarla Türkiye'nin geriye gitmesinin sağlandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ne zaman gelişme hamlesi göstersek bir el çıkıyor, bu gelişmeyi durdurmak ya da geriletmek istiyor. Ancak başaramayacaklar. Artık tankların, tüfeklerin önünde duran inanan bir millet var. Ben öğrenci olduğum dönemde başörtüm nedeniyle derslere alınmadım ancak yılmadık, direndik. Dönemin yöneticileri 'gitsinler Arabistan'da okusunlar' dedi bizler için. O günlerden bugünlere geldik. İnşallah çok daha iyi olacağız."