TOKAT (AA) - Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 286 gün önce oynarken kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı'nın bulunması için Kelkit Çayı'nda botla arama yapıldı.

Erol ve Taşcı aileleri bir süre önce Tokat Valisi Cevdet Can'ı makamında ziyaret ederek çocuklarının bulunması için Kelkit Çayı'nda tekrar çalışma yapılmasını talep etti. Aileleri dinleyen Vali Can'ın talimatı üzerine AFAD ekipleri sabah saatlerinde Reşadiye ilçesine hareket etti. Ekipler, Kaan ve Bayram'ın en son kamerada göründüğü yerden botla Kelkit Çayı üzerinde yaklaşık 30 kilometrelik alanı taradı.

Yapılan aramalarda herhangi bir iz veya emareye rastlanmadı.

Dursun Kaan'ın babası İbrahim Taşcı, çocuklarının 286 gün önce kaybolduğunu, bu süreci üzüntü ve acı içerisinde geçirdiklerini aktardı.

Aileler olarak Vali Can'ı ziyaret ettiklerini anımsatan Taşcı, "Bu ziyarette valimizden Kelkit Çayı'nın aranması istediğimiz olmuştu. Sağ olsun isteğimize duyarsız kalmadı. Bugün AFAD ekiplerini göndermiş. Botla arama yaptılar. Yapılan aramada herhangi bir iz veya emareye rastlanmadı. Daha önce yapılan arama tarama çalışmalarında da herhangi bir ize rastlanmadı. Her zaman yanımızda olan devletimize ve ilçe halkımıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 29 Aralık 2015'te komşu çocukları Dursun Kaan Taşcı ile Bayram Erol oynarken kaybolmuş, uzun süre devam eden arama çalışmalarından sonuç alınamamıştı.