ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Sivas sınırında 6 teröristin öldürülmesine ilişkin, "Böylece şehit olan 3 tane Mehmetçiğimizin de kanı yerde kalmamış oldu. Umarız ders olur. Bir daha Karadeniz'e ve bu bölgelere asla gelmeye teşebbüs etmezler." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün saçma sapan şekilde Karadeniz'e açılma istediğinin olduğunu belirterek, "Bunda kendilerince de bazı amaçları vardı. Ama Karadeniz burası. Coğrafyası zor ama insanları da zordur. Daha önceki açıklamalarımızda da terör örgütünün burada tutunmaları mümkün değil demiştik. Gördüğünüz gibi barınamadılar." diye konuştu.

Teröristlere güvenlik güçlerinin "dur" ihtarında bulunduğunu ancak teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu çatışmanın çıktığını anlatan Balkanlıoğlu, "Aslında teslim olsalardı bugün yaşıyor olacaklardı. Ama beyinleri yıkandığı için, vatan hainliği iyice içlerine işlediği için teslim olmadılar. Teslim olmayınca birde üstüne ateş ettiler. Çıkan çatışmada 6'sı birden etkisiz hale getirildi. Bizim güvenlik güçlerimizde herhangi bir kayıp olmadığı gibi çok şükür, yaralıda yok." ifadesini kullandı.

"Yaklaşık iki ay önce 3 tane masum Mehmetçiğimizi vatanı uğruna şehit etmişlerdi" diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bunlardan birisi yaklaşık bir ay önce Gölköy ilçesinde etkisiz hale getirilmişti. Dün gecede 6 tanesi birden etkisiz hale getirildi. Böylece şehit olan 3 tane Mehmetçiğimizin de kanı yerde kalmamış oldu. Umarız ders olur. Bir daha Karadeniz'e ve bu bölgelere asla gelmeye teşebbüs etmezler. Bölgemizi bir süredir rahatsız eden bu teröristler Mehmetçiğimizin gece gündüz demeden hummalı çalışmasıyla etkisiz hale getirildiler."

Balkanlıoğlu, ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinde bir M-16 ve 5 kalaşnikof silah, el bombaları, örgütsel doküman ve silahlara ait bol miktarda mermi çıktığını da sözlerine ekledi.