BOLU (AA) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından "3. Ulusal Ceviz Sempozyumu" düzenlendi.

Kongre Merkezi Bordo salonda düzenlenen ve 3 gün sürecek sempozyumda, 25 üniversiteden akademisyenler ve araştırmacılar sunum yapacak.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun yaptığı konuşmada, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde 3 yeni bölüm açtıklarını vurgulayarak, fakültenin, kanatlı eti ve tohum üretiminde önemli bir yere sahip Bolu’ya bilimsel anlamda önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Fakültenin yeni binasının bitmek üzere olduğunu müjdeleyen Coşkun, "Üniversitemiz etrafındaki 2B arazilerinin tamamını, 168 dönüm, Ziraat Fakültesi’ne tahsis etmek suretiyle bahçe ve tarla bitkileri gibi uygulama alanlarını genişletmiş olduk. Yaklaşık 20 dönümlük bir alana, bin meyve fidanı dikmek suretiyle ki bunların bazısı ceviz, erik, kiraz fidanlar bu sene yeni dikildi. Bir araştırma bahçesi olacak. Burası inşallah hem üniversitemize hem yöremize ve ülkemize örnek bir bahçe olur. Unutmayalım, biz tarıma dayalı gelişmek zorundayız. Tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek durumundayız." diye konuştu.

Sempozyuma, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ceviz yetiştiricileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.