ORDU (AA) - Ordu Kamu Hastaneleri Birliği (OKHB) Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, yapımı devam eden 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesini ve parça yıkımı gerçekleşen mevcut hastaneyi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Küçükoğlu, incelemeler sırasında Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Nurdoğan Karaoğlu, İnşaat Mühendisi Zeki Gündoğdu ve Serkan Demir ile Mimar Tolga Ayaltı’ndan bilgi aldı.

İnceleme sonrasında AA muhabirine açıklama yapan Küçükoğlu, Ünye Devlet Hastanesinin bitmek üzere olduğunu, Fatsa Devlet Hastanesindeki çalışmalarınsa hızla ilerlediğini söyledi.

Mevcut Fatsa Devlet Hastanesinin bölüm bölüm başka yerlere taşındığını söyleyen Küçükoğlu, şunları dile getirdi:

“Bizler elimizden geldiği kadar burada kalması gereken ve acil müdahale gerektiren hastalar için bazı bölümleri devreden çıkartmayacağız. Burası sahil yolunun içinden geçtiği bir ilçe ve trafik kazaları yoğun olarak yaşanıyor. Acil müdahale gereken hastalarımız içinse tüm hizmetlerimizi burada sürdüreceğiz. Diyaliz ve diş polikliniğimizi başka yerlere taşıdık. Yemekhanemiz içinse hastanenin yan tarafında ayrı bir alan oluşturuyoruz. Hastanemizin yan tarafında prefabrik yapılara poliklinikler açacağız. Biz buradayız ve elimizden geldiği kadar şartlarımızı zorlayarak tedbirlerimizi alıyoruz."

Mevcut Fatsa Devlet Hastanesinin yapımı bitmek üzere olan Ünye Devlet Hastanesine taşınabileceğini ifade eden Küçükoğlu, şöyle devam etti:

"Bizler hizmeti en iyi nerede veririz onun telaşı içindeyiz. Ünye Devlet Hastanesiyle ilgili bakanlığımızın çalışmaları şu anda devam ediyor. En kısa zamanda Ünye Devlet Hastanesi hizmete açılacak. Yataklı tedavi hizmetlerimizi şu anda başka yerlerde yapamıyoruz. Şu an için şartlarımız buna uygun değil. Biz istiyoruz ki hizmetlerimiz aksamasın ama bu, şimdiki süreçte elimizde olan bir durum değil. Yıkımı gerçekleşen binada verilen hizmetlerimizi başka yerlerde vermeye çalışıyoruz. Ünye Hastanesi bitmemiş olsa bile, potansiyel olarak bir boşluk var kullanım açısından. Ünye’deki boş alanımız kullanılabilir."