KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Abana ilçesinde Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri kapsamında düzenlenen liman etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Balıkçı barınağında bu yıl 32'si düzenlenen şenliklerde ördek yapma, yüzme ve yağlı direk yarışları yapıldı.

Etkinlikte izleyicilerin ilgisini çeken yağlı direk yarışmasını Londra'da yaşayan ve tatil için memleketi Abana'ya gelen gurbetçi genç Emre Oğuz (34) kazandı.

Diğer yarışmacıların oldukça zorlandığı gözlenen etkinlikte gurbetçi genç, ikinci denemesinde direğin ucundaki Türk bayrağını kapmayı başardı.

Aynı etkinlikte bu yıl 8'inci bayrağı aldığını aktaran Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yarışmasında demokrasi şehitlerinin anısına mücadele ettiğini belirtti.

Türk halkının, demokrasinin ve milli iradenin yanında olmasından dolayı mutlu olduğunu anlatan Oğuz, "15 Temmuz'daki hain askeri kalkışma hareketinde devletimizin ve milletimizin dik duruşu, gurbetçiler olarak bizleri gururlandırdı. Bizim milletimiz kadar korkusuz, özgür bir millet yok, çok şükür elhamdülillah diyorum. Abana'ya geldiğim dönemlerde katıldığım deniz şenliklerinde bu yıl da şanlı Türk bayrağımızı almanın mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

Oğuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da gurur duyduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız gerçekten bir dünya lideri. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Yarışmada direğin ucundan kaptığım şanlı bayrağımızı da demokrasi şehitlerimizin anısına ömrüm boyunca saklayacağım inşallah." ifadesini kullandı.

Deniz şenliklerindeki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmaları, Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, motosiklet tutkunları ve çok sayıda kişi izledi.