KARABÜK (AA) - SosyalBen Karabük İl Temsilciliği Lideri Nazlıcan Genç, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü kutladı.

Genç, dernek binasında yatığı açıklamada, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nün, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede gönüllü hizmetlerini tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 1985 yılından bu yana her yıl 5 Aralık tarihinde kutlandığını söyledi.

Gönüllülüğün, maddi çıkar gözetmeksizin özgür irade ve özveriyle birey ve toplum yararına yapılan faaliyetlerin tümü olduğunu ifade eden Genç, şöyle devam etti:

"Gönüllülük, karşılıksız eylemin hayata geçtiği en net hareket tarzıdır. Doğru düşünceleri hayata geçirmek için yürekten geçen kanaldır. Ülkeler giderek artan bir oranda, sivil toplum kuruluşları bünyesinde faaliyet gösteren gönüllerin yönetimi ve gelişimi konusunu, kamu politikalarının somut bir parçası haline getirmektedir. Böylece gönüllülük sadece birey odaklı kalmayıp aynı zamanda sosyal dayanışma ve sonucunda toplumsal barış yaratarak toplumda da büyük bir rol oynamaktadır. Gönüllülük, Türkiye'de sivil alanın genişlemesi ve gelişmesi ile birlikte, öğrenilen, hakkında tartışılan, görünürlüğü artan ve yaygınlaşan bir kavram haline dönüşmektedir. Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayan gönüllü faaliyetler, aynı zamanda toplumsal birlikteliği de güçlendirmektedir."

SosyalBen'in, dezavantajlı bölgelerde yaş aralığı 7 ile 13 olan çocukların kendi sosyal becerilerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen bir dernek olduğunu vurgulayan Genç, şunları dile getirdi:

"SosyalBen Derneği, 3 yıldır sayısı 350'yi aşan gönüllüsünün desteğini alarak, gönüllülük kavramını sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel planda olabildiğince geniş bir yelpazeye yaymıştır. Biz SosyalBen ailesi olarak çocuklarımızın geleceğinde sosyalleşmenin önemini biliyoruz, dünyanın her yerinde çocuklara ulaşmak için gönüllülerimizle elimizden geldiğince çalışıyoruz. Tüm dünyada tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan 350'yi aşkın gönüllü ile birlikte Kars'tan Edirne'ye, Hatay'dan Sinop'a, Afrika'dan Kamboçya'ya, Türkiye'nin ve dünyanın birçok bölgesinde çalışmalar gerçekleştirmekteyiz."