TRABZON (AA) - Trabzon'da Valilik himayesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde düzenlenen "5. Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı", 29-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Adnan Zengin, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak fuar sayesinde iş arayan ve iş veren gruplarını bir araya getireceklerini söyledi.

Fuar sayesinde 2 bin 39 kişiyi istihdam etmeyi amaçladıklarına dikkati çeken Zengin, "Fuarın asıl amacı istihdam. Hedefimiz insanları işe yerleştirmek, insanlara iş bulmak veya iş verenlerin talep ettikleri iş gücünün karşılığını verebilmektir." dedi.

Zengin, fuara iş verenler tarafından yoğun talep olduğunu ifade ederek, "Fuarımıza bu yıl 15 bin ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Geçen yıl bu organizasyon sayesinde bin 500 kişiye istihdam sağlanmıştı. Bu yıl ise hedefimiz 2 bin kişiye istihdam imkanı sağlamaktır.” diye konuştu.

Toplantıya katılan Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise "Organize edilecek bu fuara iş gücü talebinde bulunan işverenler ile istihdam talebinde bulunan vatandaşlarımızın bire bir buluşabileceği bir ortam hazırlandı" ifadelerine yer verdi.