Bursa’da, işitme engelli vatandaşlar işaret diliyle Kur’an-ı kerim okumayı öğreniyor.
Yaşları 25 ila 50 arasında değişen işitme engelli vatandaşlar işaret diliyle Kur’an-ı kerim okumanın sevincini yaşıyor. Hayatlarında ilk defa işaret diliyle Kur’an-ı kerim okuyan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Engelli vatandaşlar, eskiden böyle kurslar olmadığı için mukaddes kitabımızı öğrenemediklerini, namaz kılarken bile Kur’an-ı kerim okuyamadıklarını söyledi. Osmangazi Müftülüğü tarafından açılan kurslar sayesinde artık Kur’an-ı kerim okuyabildiklerini ifade eden işitme engelliler, kurslarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Osmangazi Müftülüğü’ne bağlı Pınarbaşı Kursu’nda kadın kursiyerler işaret diliyle eğitim görüyor. İşitme engellilere işaret diliyle Kur’an-ı kerim öğreten Ayşe Köse, “2 yıl önce işaret dili kursuna gittim. İşaret dili ile ders vermeye başladım. 7 işitme engelli öğrencim var. Kısa sürede Kur’an-ı kerim okumayı öğrendiler. Bunun yanında ilahi de öğrendiler. İlk başlarda korkuyorlardı. Şimdi o korkularını yendiler. Çok güzel öğreniyorlar. Engelliler normal öğrencilerden daha hızlı öğreniyor. 2 ayda Kur’an-ı kerim okumayı öğreniyor ve sureleri ezberliyorlar. Biz bu yola çıktık. İnşallah faydalı olacağız. Sizin onları anladığınızı gördüklerinde daha çok şevke geliyorlar. Öğrenmeye çok hevesliler. Ben 3 gün kursa gelin diyorum, onlar 5 gün geliyor” dedi.
Kursa devam eden işitme engelli Rahime Çağlar, “Haftada 3 gün kursa geliyorum. Bir yıldır devam ediyorum. Kur’an-ı kerim öğrenmek çok kolay. Okumayı çok seviyorum. Daha önce okumayı hiç bilmiyordum. Şimdi Fatiha, Nasr ve İhlas sürelerini ezbere biliyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)