AMASYA (AA) - Amasya ve ilçelerinde 53. Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şehzadeler Gezi Yolu'nda düzenlen okuma etkinliğinde, Vali Salih Işık ve öğrenciler kitap okudu.

- Gümüşhacıköy

Gümüşhacıköy Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ve kütüphaneden en çok kitap alıp okuyan öğrencilere ödül verildi.

Programa, Kaymakam Vekili Adem Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

- Taşova

Taşova Müftülüğünde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler tarafından şiirler okundu, kitap konulu skeçler sahnelendi.

Daha sonra ilçe halk kütüphanesinden 2016 yılında en çok kitap alan sivil vatandaşlara ve öğrencilere, Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer çeşitli hediyeler verdi.

- Suluova

Suluova'da da Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen programda konuşan, Suluova Kaymakamı Vural Karagül, kütüphanelerin geçmişi geleceğe bağlayan köprüler olduğunu söyledi.

Kitapların bilgi birikiminin vazgeçilmez bir parçası olduğu belirten Karagül sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kitap insan gelişimine en çok katkı sağlayan araçtır. Kitap okuma beyini güçlendirmekle birlikte, anlama ve algılamayı kuvvetlendirir. Böylece okul ve iş hayatında yüksek oranda başarı sağlanmış olunur. Toplumumuzun bilinçli ve zeki gençlere ihtiyacı var. Lütfen çocuklarımızı okumaya karşı teşvik edelim. Kitap okuyan ve okuduklarını oldukça iyi değerlendirebilen öğrenciler öteki öğrencilere göre başarıya daha yakın olacaktır."